Objavljeno: 10/03/2015

Sve je spremno za provedbu natječaja

U okviru projekta vrijednog nešto više od osam milijuna kuna bit će iskopana i opremljena tri nova bunara, te rekonstruirani vodotornjevi i tri klorne stanice

/slika/vijesti/2015/2015_03/2015_03_664_x_495/150310_sastanak_vodotoranj.jpg

Zastarjela tehnologija, filtri u bunarima, pa čak i silne padaline koje su prouzročile probleme u vodoopskrbi razlozi su zbog kojih je Grad Grubišno Polje pokrenuo projekt vrijedan nešto više od osam milijuna kuna kojim planira sanirati slabe točke u gradskoj vodoopskrbi. Riječ je o projektu u okviru kojega će biti iskopana i opremljena tri nova bunara, te rekonstruirani vodotornjevi i tri klorne stanice. Projekt s 90 posto sufinanciraju Hrvatske vode, a ostatak Grad Grubišno Polje. Predstavnici Grada su na današnjem radnom sastanku u Gradskoj upravi detalje oko narednih koraka usklađivali s predstavnicima Hrvatskih voda i Bjelovarsko-bilogorskih voda, kao investitora projekta, te predstavnicima susjednih lokalnih samouprava.
-U jednom dijelu projekta sudjelovat će i susjedne lokalne uprave, jer je to osim Grubišnoga Polja i zajednički projekt Dežanovca, Daruvara, Končanice, Garešnice i Hercegovca-pojasnio je Zlatko Mađeruh, grubišnopoljski gradonačelnik. Naime, riječ je o dijelu projekta, odnosno o angažiranoj snazi, čvorištu vodovoda i prepumpnoj stanici u Velikim Zdencima, otkud će se u budućnosti vodom napajati i te lokalne jedinice samouprave. Radovi koji bi im vodoopskrbu trebali učiniti dostupnijom, vrijedni su oko 435 000 kuna i taj će trošak te lokalne samouprave međusobno podijeliti, prema kriterijima koje one same odrede.
-Mi smo pripremili uvjete za tender. Konzultirali smo se i usuglasili i s komunalnim tvrtkama koje će gravitirati vodocrpilištu i stvorili preduvjete za raspisivanje natječaja-potvrdio je gradonačelnik.
Udio Grada Grubišnoga Polja u cijelom projektu je oko pola milijuna kuna.(RGP)