Objavljeno: 17/03/2015

Svečanim koncertom počela proslava Josipova

Sudjelovali su župni zbor i zbor mladih, djeca DV Tratinčice i djeca koja pohađaju vjerski odgoj, te zbor daruvarske župe Presvetoga Trojstva.

/slika/vijesti/2015/2015_03/2015_03_664_x_495/150317_josipovo_koncert.jpg

Vjernici grubišnopoljske župe sv. Josipa trodnevnicom se pripremaju za proslavu dana zaštitnika svoje župe. S povijesnog stajališta, uvelike razvijena pobožnost prema sv. Josipu kao zaštitniku hrvatske domovine, jedan od razloga zašto je taj svetac postao titularom grubišnopoljske župe i crkve izgrađene 1782. godine.-Sv. Josip je zaštitnik obitelji, bolesnika i umirućih. Osoba u katoličkoj crkvi koja osim Isusa i Marije zauzima visoko mjesto i jako je prirastao k srcima ljudima, jer je dio najljepših dana Isusova života: njegova rođenja i odrastanja-kazao je grubišnopoljski župnik preč. Većeslav Magić gostujući u emisiji „Duhovne minute“ Radija Grubišnoga Polja.
Sv. Josip kao glava svete obitelji bio je izuzetno štovan i u Grubišnom Polju, kako tada tako i danas. Proslava te svetkovine u našem je gradu stoga prema važnosti odmah iza Božića i Uskrsa, pa će svečano biti i ove godine.
Trodnevna priprava za tu župnu svetkovinu počela je sinoć u 18 sati svetom misom, a u 19 sati je nastavljena koncertom u kinodvorani CIK-a. Na koncertu su sudjelovali župni zbor, zbor mladih, djeca Dječjega vrtića Tratinčice i djeca koja u vrtiću pohađaju vjerski odgoj, te gosti zbor daruvarske župe Presvetoga Trojstva.
Danas je također u 18 sati sveta misa, nakon koje slijedi dekanatski susret obitelji koje se pripremaju za nacionalni susret. U srijedu je sveta misa u 18 sati, a poslije nje euharistijsko klanjanje za mir i blagoslov obitelji.
U četvrtak na samu svetkovinu sv. Josipa mise su u 8.30, te u 11 sati, koju će koncelebrirati svećenici garešničkoga dekanata.-Misu u 11 sati predvodi i propovijeda preč. Damir Vrabec, kancelar Bjelovarsko-križevačke biskupije, upravitelj župe sv. Ane u Bjelovaru i policijski kapelan-najavljuje preč. V. Magić. Proslava svetkovine župnoga zaštitnika završit će u četvrtak zajedničkom svetom misom u 18 sati.(RGP)