Objavljeno: 21/03/2016

Svečanim misnim slavljem proslavljen blagdan zaštitnika župe sv. Josipa

Središte proslave bila je subotnja poldanja sveta misa koju je predvodio i propovijedao duhovnik iz Đakova fra. Bože Radoš

/slika/vijesti/2016/2016_03/2016_03_664_x_495/160321_josipovo.jpg

U subotu je proslavljen blagdan zaštitnika grubišnopoljske župe sv. Josipa. Središte proslave bila je subotnja poldanja sveta misa koju je predvodio i propovijedao duhovnik iz Đakova fra. Bože Radoš. Kazao je kako je sv. Josip čuvar i zaštitnik nazaretske obitelji, ali i zaštitnik svih grubišnopoljskih vjernika.
No, naglasio je, u svetom pismu nema zapisa ni o jednoj njegovoj izgovorenoj riječi. Evanđelisti mu, očito, nisu u usta htjeli staviti niti jednu riječ, jer im očito nije bilo važno što govori već ono što i kako čini. Jer, lijepe riječi mogu ponijeti čovjeka, ali još više nose djela, kazao je Radoš, povukavši paralelu.-Puno lijepih riječi ima. one mogu ponekad ponijeti čovjeka, ali još više ponese i utisne se u dušu stav onih s kojima mi živimo. Njihove vrijednosti čitamo ne samo po riječima već i po onomu što čine. Josip ne izgovara ni jednu riječ, ali svojim gestama, onime što čini i predstavlja on je za Isusa otac-kazao je fra. B Radoš.  Tako bi Josip zajedno s Marijom, kaže duhovnik iz Đakova, trebao biti primjer obitelji koja je prošla kroz mnoge radosti, ali i muke.
U petak poslijepodne mladi župe u nazočnosti brojnih vjernika predvodili su križni put. Jučer, pak, je bila Cvjetnica kao spomen na Isusov ulazak u Jeruzalem, čime je počeo veliki tjedan.(RGP)