Objavljeno: 05/12/2015

Sveti Nikola podijelio 400 darova najmlađim Grubišnopoljcima

Sveca je u naš grad pozvao Grad Grubišno Polje, te ga poslao u vrtić i CIK da djecu obraduje poklonima

/slika/vijesti/2015/2015_12/2015_12_664_x_495/151205_sveti_nikola3.jpg

Najomiljeniji svetac među djecom, Sveti Nikola, danas je već tradicionalno obišao djecu Dječjega vrtića Tratinčice. U pratnji Krampusa Nikola je obišao sve vrtićke skupine kako matičnoga vrtića u Grubišnom Polju, tako i djecu područnoga odjeljenja u Velikim Zdencima, i darovao ih slatkim poklonima.
Osim roditelja, koji će ga u nedjelju pozvati da i u njihovim domovima daruje djecu, svetoga Nikolu je danas u naš grad pozvao Grad Grubišno Polje kako bi podijelio poklone za 400 gradskih mališana. Naime, osim vrtićarcima, svetac je danas poklone podijelio svoj drugoj gradskoj djeci predškolskoga uzrasta, okupivši ih u Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman. I ondje i u vrtiću, uz Nikolu, djecu su zabavljali članovi mlađe dramske skupine CIK-a 'Krijesnice'.
Sveti Nikola je također tijekom dana podijelio 28 poklona za korisnike osobne invalidnine, osobe pod skrbništvom, te osobe koje ostvaruju uslugu smještaja, koje je za dodjelu poklona predložio Centar za socijalnu skrb.(RGP; foto: RGP, Andrejana Bernat)