Objavljeno: 27/05/2016

T. Majdak: Grubišnopoljska Gradska uprava je primjer uspješnosti u pripremi i realizaciji projekata

Zamjenik ministra poljoprivrede obišao je pročistač otpadnih voda, energanu Biogel u Maslenjači i tvrtku Zdenku mliječne proizvode

/slika/vijesti/2016/2016_05/2016_05_664_x_495/160527_majdak.jpg

Tijekom radnoga posjeta Grubišnom Polju zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak s gradonačelnikom Zlatkom Mađeruhom i njegovim suradnicima obišao je pročistač otpadnih voda i energanu Biogel u Maslenjači, prvu od triju energana koja je izgrađena, a zadnja je pokrenuta i to uz napore i kvalitetnu pripremu Gradske uprave.
Projekt je to vrijedan 10 i pol milijuna kuna. Oko 30 posto kanalizacijske mreže Grubišnoga Polja još uvijek nije usmjereno prema pročistaču što znači da bi spoj na retencijski bazen iz Ulica braće Radića i 30. svibnja značilo povećanje od tridesetak, objasnio je gradonačelnik.
Zamjenik ministra Majdak obišao je i tvrtku Zdenku mliječne proizvode iz Velikih Zdenaca. Naime, toj je tvrtki iz Sapard programa odobreno 7,5 milijuna kuna za opremu za topljene sireve, te iz Iparda daljnjih 10,5 milijuna kuna za prijem, pasteriziranje i preradu mlijeka, a zadnji uspješan projekt iz ove godine je mjera 4.2.1. potpore za ruralni razvoj je ulaganje u rashladni tunel, klimatizaciju i stroj za rezanje sireva.
Majdak je na kraju posjeta pohvalio napore gradske uprave, koja, kako je rekao, može služiti za primjer uspješnosti u pripremi i kandidiranju projekata.(RGP)