Objavljeno: 07/09/2015

U grubišnopoljske škole danas zakročilo 680 učenika

U osnovnoj je 420 učenika, od kojih 57 prvašića, u srednjoj 260 učenika, među njima 71 u prvim razredima

/slika/vijesti/2015/2015_09/2015_09_664_x_495/150907_prvi_dan_skole.jpg

Među tisućama školaraca koji su danas sjeli u školske klupe su i oni u dvjema grubišnopoljskim školama. Svakako su  među njima najuzbuđeniji najmlađi, koji po prvi puta kroče u školu.
U novu školsku godinu u Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića među 420 učenika je 57 prvašića, četvero više negoli lani. 47 ih je u dva razredna odjeljenja u matičnoj školi, sedmero u Velikim Zdencima, te troje u Ivanovu Selu. Iako je broj prvašića kao i na nacionalnoj razini veći negoli u prošloj školskoj godini, ukupan broj učenika u toj je školi za pet manji negoli prethodne godine. No kako praksa pokazuje nije i konačan, jer su tijekom prvoga tjedna škole još moguće pojedine promjene.
Učenike su dočekale brojne promjene, koje su im djelatnici škole pripremili tijekom ljetnih praznika. Koje danas je na prvom susretu s učenicima pojasnila ravnateljica škole Snježana Šeliš.-Od 1. listopada krećemo s prezuvanje, raspored učionica je potpuno promijenjen. Naime, u prizemlju su svi nići, a na katu viši razredi. Dio namještaja je nov, u knjižnici su dva nova računala koja će biti na raspolaganju vama učenicima kako biste imali olakšan pristup informacijama, odnosno kako bi učenici putnici mogli skratiti vrijeme čekanja autobusa-kazala je ravnateljica
 S obzirom na to da je na nacionalnoj razini donijet novi Pravilnik o pedagoškim mjerama, ravnateljica je učenike grubišnopoljske škole pozvala na poštivanje kućnoga reda, te poručila da će učitelji ove godine biti još odlučniji u njegovu provođenju. Naravno, prve poruke nisu prošle bez lijepih želja.-Želim vam što više smijeha i dobrih ocjena, a što manje suza i loših ocjena. Da nas vidite kao iskrene prijatelje i suradnike, a vama roditeljima učenika prvih razreda da budete potpora učenicima a najviše od svega vam želim obilje zdravlja-kaže S. Šeliš.
Prvoga dana nove školske godine u Srednju školu Bartola Kašića zakoračilo je 260 učenika, od kojih 71 u prve razrede. To je 40 učenika manje od ukupnoga broja, odnosno 13 manje u prvim razredima u odnosu na lanjsku godinu. Ravnatelj škole Jozo Matošević izuzetno je zadovoljan upisom ponajprije Grubišnopoljaca, a onda i učenika iz susjednih sredina u gimnaziju, smjer tehničara za računalstvo, te smjer kuhara i konobara, iako za potonji, popunjen već u ljetnom krugu, nije pokazao interes niti jedan grubišnopoljski učenik. –Ukoliko trebamo i možemo procijeniti da nemam interesa za to, očekujem da netko da signal što hoćemo. Jer mi smo se kao škola dokazali da smo spremni osigurati uvjete za svaki program obrazovanja potreban na području grada, županije i države. Vodimo računa i o tržištu EU-a pa smo stoga uveli programe tehničara za računalstvo, automehatroničara i instalatera kućnih instalacija-ističe ravnatelj. J. Matošević je kazao kako je zabilježen odličan odaziv učenika s područja Garešnice i Virovitice. (RGP)