Objavljeno: 30/11/2015

U grubišnopoljskom župnom uredu održana korona svećenika Garešničkoga dekanata

Koroni su prisustvovli bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak i generalni vikar Stjepan Ptiček

/slika/vijesti/2015/2015_11/2015_10_664_x_495/151130_korona.jpg

U nazočnosti Bjelovarsko-križevačkog biskupa Vjekoslava Huzjaka te generalnog vikara. Stjepana Ptičeka, svećenici Garešničkog dekanata Bjelovarsko-križevačke biskupije okupili su se danas u grubišnopoljskom župnom uredu, kao središtu dekanata, na redovitoj godišnjoj koroni.
Susret je započeo molitvom Trećeg časa, nakon koje su uslijedili pozdravi biskupa Huzjaka i dekana domaćina preč. Većeslava Magića. Zbog nadolazeće Godine milosrđa, tema današnje korone Garešničkoga dekanata, kao i ostalih u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji, bilo je „milosrđe”, odnosno kako ljudima navijestiti milosrdnog Boga i kako sam biti milosrdan. Nakon korone, biskup Huzjak je u župnoj crkvi Sv. Josipa predvodio misu zahvalnicu, koju su slavili i svi svećenici Garešničkog dekanata, te generalni vikar Ptiček.
Biskup Huzjak je u svojoj homiliji, između ostaloga, poručio kako biti vjernik znači živjeti iskreno kršćanski, odgovoriti na poziv koji nam Bog daje i služiti se sredstvima koje nam Bog daje.
Pred nama je, istaknuo je biskup Huzjak, advent, vrijeme dubljih promišljanja kršćanskoga poziva, ispovijedi, čišćenja srca, duše i vrijeme priprave za Godinu jubileja milosrđa koju najavljuje Papa Franjo. Vrijeme je to, kazao je msgr. Huzjak, dubljeg promišljanja o Bogu i njegovu milosrđu koje on prema nama ima. Biskup je kazao da Bog uvijek isto nudi i daje, a pitanje je koliko mi odgovaramo na ono što nam Bog nudi i daje.-Stoga u tom sazrijevanju, hodu naprijed, hodočašću Zemljom, živimo kršćanski i molimo jedni za druge. Molimo u radosti zajedništva, otvorimo svoja srca milosrđu Božjemu da i ovo vrijeme Došašća bude milosno za svakoga od nas, da bude vrijeme milosrđa za svakoga čovjeka kojega ćemo susresti i nagovijestiti mu Krista i njegovu ljubav, kao i milosrđe Oca koji je na nebesima-kazao je msgr. Huzjak.(RGP)