Objavljeno: 02/09/2015

Učenici i nastavnici na studijskom putovanju po francuskoj Provansi

Putovanje je organizirano u sklopu projekta Modernizacija školskih kurikuluma poljoprivrednih zanimanja, kojega je partner SŠ Bartola Kašića

/slika/vijesti/2015/2015_09/2015_09_664_x_495/150902_provansa_ssbk.jpg

U sklopu projekta Modernizacija školskih kurikuluma  poljoprivrednih zanimanja u skladu s HKO „Eko bilje', nositelj kojega je SŠ Stjepana Sulimanca iz Pitomače, a jedan od partnera grubišnopoljska SŠ Bartola Kašića, desetero djelatnika i dva učenika grubišnopoljske škole bili su na studijskom putovanju po Francuskoj nazvanom „Bilje Provanse“.
Putovanje je među ostalima obuhvaćalo razgled kulturnih znamenitosti Nice, srednjovjekovnog mjesta Saint Paul de Vence, svjetske prijestolnice parfema Grasse i parfumerije Fragonard, gdje su upoznati  s procesom proizvodnje vrhunskih parfema. U Avignonu su posjetili i papinsku palaču. Na svojem putovanju grubišnopoljski putnici nisu promašili Cannes, ljetovalište svjetske elite i poznate filmske metropole, dok je putovanje je završilo vožnjom uz Azurnu obalu do ljetovališta Menton, ujedno proizvođača likera, sapuna i toaletne vodice od limuna.
Studijsko putovanje je bilo, navode u školi, spoj razgledavanja kulturnih znamenitosti i proizvodnje parfema, te ostalih proizvoda, čime je bilo korisno različitim strukama nastavnika, a naročito učenicima poljoprivrednog programa. (RGP. Foto. SŠ Bartola Kašića)