Objavljeno: 24/02/2016

Učenici i nastavnici obišli sajam Biofach u Nürnbergu

Posjet sajmu organiziran je u okviru projekta 'Modernizacija školskih kurikuluma poljoprivrednih zanimanja u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom EKO BILJE'

/slika/vijesti/2016/2016_02/2016_02_664_x_495/160224_nurnberg.jpg

U sklopu projekta Modernizacija školskih kurikuluma poljoprivrednih zanimanja u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom „EKO BILJE“, pet djelatnika i dvoje učenika Srednje škole Bartola Kašića boravili su na studijskom putovanju „Eko bilje“ u okviru kojega su posjetili sajam Biofach u Nürnbergu.
Sajam je posvećen ekološkoj proizvodnji, marketingu eko proizvoda, te poticanju na ekološku proizvodnju. Grubišnopoljski posjetitelji su tijekom tri dana obišli svih devet paviljona sajma, a najzanimljiviji su im bili eko proizvodi poput mlijeka od riže, kanabisa i soje, sok od trave, kruh od ekološke pšenice, te mnogi drugi. S obzirom na viđeno zaključeno je kako u Hrvatskoj nedostaje eko proizvoda i sajmova poput Biofacha, koji bi trebao biti uzor ali i prilika jer su na sajmu izlagale naše eko tvrtke kao sto je Spider grupa.
Putovanje u Nürnberg ujedno je i posljednje u okviru projekta koji će biti dovršen u travnju ove godine. Naime, u projektu 'Eko bilje', nositelj kojega je Srednja škola 'Stjepana Sulimanca' iz Pitomače, grubišnopoljska Srednja škola Bartola Kašića partner je zajedno sa Srednjom školom Orahovica, Općinom Pitomača i Spider grupom. Projekt je započet lani, te su sudionici sudjelujući u različitim edukacijama, stručnim putovanjima i posjetima proširili svoja znanja i kompetencije. Također, benefit projekta osjetili su i učenici strojarskoga usmjerenja, koji su u njegovu okviru izradili solarni panel, a pedagoške strane projekta očituje se u činjenici da su svi nastavnici, pedagozi i ravnatelji škola bili uključeni u izradu kurikuluma za poljoprivrednu grupu predmeta.(RGP; foto: SS Bartola Kašića)