Objavljeno: 19/01/2016

Učenici, te članovi udruga i klubova u Diklu će ljetovati po povlaštenoj cijeni

Ulaganje najmoprica Blue greena od 215 000 kuna u stolariju i madrace bit će valorizirano kroz oslobađanje plaćanja najma u iznosu ulaganja

/slika/vijesti/2016/2016_01/2016_01_664_x_495/160118_diklo.jpg

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh i njegovi suradnici sastali su se s čelnicima Općine Velikoga Grđevca, te čelnicima tvrtke Blue green, koja protekle tri godine od Grada i Općine, koji su njegovi vlasnici, unajmljuje odmaralište u Diklu. Razgovaralo se o modalitetu povrata ulaganja koje je Blue green prošle godine investirao u odmaralište. -Lani smo dali suglasnost za investiranje, odnosno izmjenu stolarije i većeg dijela madraca koji nisu valjali, što je stajalo 215 000 kuna. Na sastanku smo nastojali utvrditi na koji način priznamo investiciju-kazao je gradonačelnik Mađeruh, dodajući kako je dogovoreno da ulaganje tvrtke Blue green bude valorizirano kroz oslobađanje plaćanja najma u iznosu ulaganja.
Na sastanku vlasnika objekta u Diklu i najmoprimca bilo je razgovora i o povlaštenoj cijeni boravka za učenike, te članove gradskih i općinskih udruga i klubova u tom odmaralištu. Dogovoreno je da za učenike, te članove udruga i klubova s područja Grubišnoga Polja i Velikoga Grđevca cijena dnevnoga boravka bude 20 kuna manja od komercijalne, odnosno 140 kuna i to u pred i post sezoni, odnosno lipnju i rujnu. Jedan od uvjeta osiguravanja takve cijene je da grupa bude od 35 do 40 osoba. Grad će u slučaju većih grupa subvencionirati ili platiti prijevoz, kazao je gradonačelnik.
Narednoga ponedjeljka čelnici Grada i Općine okupit će ravnatelje škola, te čelnike udruga i klubova sa svojih područja, gdje će im predstavnici tvrtke Blue green iznijeti sve mogućnosti ljetovanja u gradskom odmaralištu, u obnovu kojega je proteklih nekoliko godina uloženo više od milijun kuna.
Gradonačelnik Mađeruh je kazao kako očekuje da najmoprimac predloži što je još neophodno učiniti u odmaralištu, kako bi Grad i Općina mogli raspraviti mogućnosti provedbe eventualnih investicija.–Razgovarali smo i o mogućnostima pripreme energetskoga certifikata zgrade, kako bi mogli kandidirati pojedini program uređenja na strukturne fondove Europske unije-zaključio je gradonačlenik.(RGP)