Objavljeno: 03/11/2015

Učenici učili kako reagirati u slučaju požara, poplave ili potresa

Predavanje su održali djelatnici bjelovarskog Područnog ureda Državne uprave za spašavanje i kontakt policajci

/slika/vijesti/2015/2015_11/2015_10_664_x_495/151103_predavanje_duzs.jpg

Provodeći predavanja iz ciklusa nacionalne edukacije učenika nižih razreda u području zaštite i spašavanja djelatnici bjelovarskog Područnog ureda Državne uprave za spašavanje i kontakt policajci obišli su Osnovnu školu Ivana Nepomuka Jemeršića. Svim učenicima područnog odjela i učenicima drugih razreda matičnog odjela održali su predavanje na temu zaštite i spašavanja.
-Cilj ove edukacije je upoznati učenike nižih razreda s postupcima u slučaju potresa, poplave, požara na objektu u kojem žive i borave, i kako se postupa u slučaju pronalaska kakvih opasnih minskih ili drugih ubojitih sredstava-kazao je Marijan Radoš, pročelnik područnoga ureda za zaštitu i spašavanje.
Državna uprava za zaštitu i spašavanje u suradnji s MUP-om, vatrogascima, te nerijetko i s pripadnicima Gorske službe spašavanja prigodnim prezentacijama nastoje približiti postupke i radnje koje učenici moraju poduzeti u takvim situacijama, te na kraju imaju priliku i sami pokazati to u praksi.(RGP; foto:  OŠ I.N. Jemeršića)