Objavljeno: 26/03/2015

Učile uočavati prve simptome demencije i kako se odnositi prema oboljelima

U Centru za socijalne usluge Grada Grubišnoga Polja održana prva ovogodišnja edukacija gerontodomaćica

/slika/vijesti/2015/2015_03/2015_03_664_x_495/150325_dnevni_boravak.jpg

U suradnji s djelatnicom Doma zdravlja, prvostupnicom sestrinstva Danicom Bjelić, u Centru za pomoć u kući održana je prva edukacija za gerontodomaćice. Kao prva tema izabrana je demencija kod starijih osoba, jer se kroz obilaske korisnika Centra gerontodomaćice svakodnevno susreću s demencijom, kod koje je najizraženiji gubitak pamćenja i nemogućnost izvršavanja složenih naučenih radnji.
Gerontodomaćice su kroz edukaciju doznale kako se treba odnositi prema oboljeloj osobi, koji su prvi simptomi i na koji način potaknuti oboljelu osobu na 'vježbanje' pamćenja kako bolest ne bi uznapredovala.
-Izrazito sam zadovoljna što je gospođa Bjelić pristala volontirati u našem Centru, odnosno nastaviti suradnju koja traje već šest godina. U Centru za pomoć u kući tijekom 2015. godine nastojat ćemo organizirati što više edukativnih sadržaja primjerenih starijoj populaciji i djelatnicima koji pružaju socijalnu uslugu pomoć u kući-kazala je Dijana Šeliš, voditeljica Centra za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja.(RGP; foto: Centar)