Objavljeno: 05/12/2015

Udruga osoba s invaliditetom prikupila 1795 kuna

Udruga je treću godinu za redom bila domaćin dobrotvornog koncerta

/slika/vijesti/2015/2015_12/2015_12_664_x_495/151205_koncert_uosigp1.jpg

Grubišnopoljska Udruga osoba s invaliditetom sinoć je u povodu Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom bila domaćin donatorskog koncerta. Osim prikupljanja novca koji će biti iskorišten za pomoć članovima Udruge, koncert je organiziran i stoga kako bi se, uvjetno rečeno zdravim osobama, približio život osoba s invaliditetom, kazao je predsjednik udruge Stjepan Bardić, koji svjedoči da je udruga tijekom protekle tri godine postojanja uspjela dodatno osvijestiti grubišnopoljsku javnost na potrebe osoba s invaliditetom.
Bardića žalosti što ih se, iako smatra da osoba s invaliditetom ima puno više, malo uključuje u rad udruge. Zbog toga udruga, kako bi participirala u pojedinim natječajima za pojedine projekte mora pronalaziti partnere.
Upravo u skladu s očekivanjima organizatora, kao i prethodnih godina gledateljstvo je ispunilo kino dvoranu Centra za kulturu i informiranje dr Franjo Tuđman, te je uživalo u nastupima zborova Matice umirovljenika, Čeških beseda Treglave, Grubišnog Polja, Velikih i Malih Zdenaca, Folklornoga ansambla CIK-a, Zajednice Mađara, zbora mladih Župe sv. Josipa i najmlađih sudionika – mališana Dječjega vrtića Tratinčice.
Dok je prvim koncertom Udruge prije tri godine prikupljeno više od 2000 kuna, sinoć su posjetitelji izdvojili ukupno 1795 kuna, više negoli za lanjskoga koncerta. Na koncertu je ispred Grada Grubišnoga Polja bio zamjenik gradonačelnika Dalibor Jurina.(RGP)