Objavljeno: 17/07/2015

Uklanja se opasno drveće, u red se dovodi i nagrađivani školski vrt

Nakon završetka nastave uvelike se radi u Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića

/slika/vijesti/2015/2015_07/2015_07_664_x_495/150717_skola_drvece.jpg

Kako je krajem školske godine i najavila ravnateljica Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića Snježana Šeliš, ovih se dana provode važni radovi u školskom parku i vrtu. Naime, zbog dotrajalosti brojno drveće školskoga parka je posljednjih godina bilo velika prijetnja učenicima i djelatnicima, ali i susjednim kućama, pa je došlo na red njihovo uklanjanje.
-Jedva sam čekala kraj nastave i početak praznika da možemo bez opasnosti za djecu početi s većim radovima. Naime, brojno drveće u školskom parku je zbog dotrajalosti bilo potencijalna opasnost kako za učenike i djelatnike, tako i okolnim kućama. Bilo je krajnje vrijeme da se po tom pitanju poduzmu radikalni rezovi-kaže ravnateljica. Tako je u pomoć pozvana Šumarija koja je odradila divovski posao sigurnog rušenja visokih borova i ostaloga drveća koja je zbog dotrajalosti prijetilo. Ravnateljica je osim Šumariji zahvalna Gradu Grubišnom Polju na čelu s gradonačelnikom Zlatkom Mađeruhom i predsjednikom Vijeća Ivom Martinovićem, te javnim radovima koje predvodi Branko Kašić i Komunalcu, koji je ustupio stroj za rezanje granja.
Školsko dvorište je trenutno puno trupaca, a vrijedni djelatnici javnih radova s njih uklanjaju granje. Ravnateljica je najavila da će trupci biti prodani, a novac uložen u nove sadnice drveća koje će biti zasađene u školskom dvorištu.
A kako bi školski vrt ponovno zasjao punim sjajem u pomoć je pozvana umirovljena nastavnica engleskoga jezika Barbara Delić. Poznato je, naime, da je ona godinama brinula o izgledu školskoga vrta, koji je svojom ljepotom 2001. godine na natječaju HRT-a i Ministarstva prosvjete osvojio laskavu titulu Najljepšeg školskog okoliša. –Najavila sam da će jedan od mojih poteza biti i ponovno uređenje ovoga vrta i bila bih presretna kada bi ga mogli ponovno prijaviti na natječaj za jednu takvu prestižnu nagradu-kazala je Snježana Šeliš.(RGP)