Objavljeno: 16/01/2015

Usavršavaju se u govornom i umjetničkom smislu, oslobađaju se treme

Na školskom LiDraNu 2015. učenici osnovci predstavili se s 11 pojedinačnih i tri skupna ostvarenja

/slika/vijesti/2015/2015_01/2015_01_664_x_495/150115_lidrano_skolski.jpg

U Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića jučer je održan školski LiDraNo 2015., smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva. Na smotri se predstavio ukupno 31 učenik, od kojega 12 u pojedinačnim scenskim nastupima, a ostali u skupnima, podijeljenima u tri dramske družine. Sudjelovali su učenici od 4. do 8. razreda škole, među kojima i oni područnih odjeljenja škole iz Velikih Zdenaca i Ivanova Sela.
Učenici su se pod patronatom svojih nastavnika-mentora za svoje nastupe pripremali i tijekom praznika kako bi se predstavili u što boljem svjetlu i time si otvorili put do međuopćinske, županijske ili možebitno državne smotre. Potvrdila nam je to Nika Andričević, učenica 6a razreda. Do sada je već nekoliko puta nastupala na LiDraNu, a ove se godine predstavila s dva ostvarenja.-Prihvaćam sve pohvale i trudim biti još bolja i bolja. Nije mi problem naučiti tekst jer se nastavnica uvijek trudi pod praznicima dati nam više vremena. Ako se želiš potruditi i nešto odraditi, onda ništa nije problem-kazala je Nika.
Profesorica Ana Delić, ujedno i predsjednica tročlanoga povjerenstva koje je odslušalo i odgledalo 14 ostvarenja, kaže da Lidrano, osim što predstavlja veliki doživljaj za učenike koji ih ujedno uči kako da se oslobode treme, ima i veliki pedagoški smisao.-Učimo ih predstavljati se pred ljudima. Da znaju što znači govoriti pred ljudima i biti na sceni. Usavršavaju sami sebe u govornom, umjetničkom, te glumačkom smislu, kako bi se znali predstaviti u najboljem svjetlu pred nekakvim auditorijem-navodi predsjednica povjerenstva.
Profesorica Delić i njezine kolege Duško Jelaš i Anita Finek, kao članovi povjerenstva, za međuopćinski susret Lidrano predložili su pet ostvarenja. Iz pojedinačne konkurencije ona Nike Andričević, Nede Soldan i Matije Ulbriha, koje je pripremila  nastavnica Nikolina Zadravec, te monolog Ele Vanjek mentorice Željke Ružička. Iz kategorije skupnih predložena je Dramska družina područne škole iz Ivanova Sela pod vodstvom nastavnice Ksenije Del Olio, te igrokaz Dajane Vekić i Luke Rudića iz velikozdenačke područne škole, koji su svoj nastup uvježbali pod mentorstvom Sandre Pilizzari. Međuopćinski susret LiDraNo bit će održan 21. siječnja u Velikoj Trnovitici.(RGP)