Objavljeno: 22/12/2015

Uspjeh mažoretkinja u Francuskoj na ponos Grada Grubišnoga Polja

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh primio grubišnopoljske mažoretkinje i Martu Bijelić

/slika/vijesti/2015/2015_12/2015_12_664_x_495/151222_mazoretkinjea.jpg

Petogodišnji rad i trud mladih djevojaka koji je rezultirao nastupom na europskoj sceni je veliki domet i ponos Grada Grubišnoga Polja-kazao je jučer gradonačlenik Zlatko Mađeruh primajući predstavnice mažoretkinja među kojima su bile i Antonela Josipović i Gabrijela Dugandžija.
Naime, te su se dvije djevojke plasirale i nastupile ove godine na prvenstvu Europske mažoret asocijacije u Francuskoj i ondje u kategoriji parova osvojile odlično 8. mjesto, čime su ostvarile do sada najbolji uspjeh mažoretkinja s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Navodeći kako sve djevojke, među kojima ima i onih iz susjednih općina i naselja, vrijedno treniraju pa je ovakav uspjeh ujedno i očekivan, trenerica Andrijana Župljanin najavila je i da bi uskoro mogla dobiti vrijednu pomoć. Naime, dvije mažoretkinje su odlučile završiti tečaj za trenerice.-Šaljemo Lorenu i Lauru u trenersku školu. One su izrazile želju da bi jednoga dana htjele raditi taj posao. U skladu sa svojim mogućnostima, naravno, jer i one jednoga dana žele pohađati fakultet. Vidjet ćemo kako će to izgledati, jer one su prve dvije mažoretkinje koje šaljemo u trenersku školu-kazala je trenerica Župljanin.
Da je obrazovanje mladih kadrova dobar korak smatra i gradonačelnik.–Puno znači kada imaš osobe koje su ti produžena ruka u ekipi, pa im čestitam na toj ideji. To će obrazovanje doprinijeti boljoj organizaciji, i nadam se da će djevojke uspjeti pomiriti svoje osobne obveze i one u mažoretkinjama-istaknuo je prvi čovjek grada.
U povodu božićnih blagdana gradonačelnik se osim mažoretkinjama zahvalio i prigodnim poklonima darivao i Martu Bijelić, učenicu Glazbene škole Bruna Bjelinskog, zbog njezina doprinosa gradskim svečanostima koje uljepšava pjevanjem himne i drugih skladbi.(RGP; foto: RGP i Marija Jungić)