Objavljeno: 14/03/2016

'Večer s pjesmom' ČB Velikih i Malih Zdenaca

U ime Grada Grubišnoga Polja gost je bio zamjenik gradonačelnika Dalibor Jurina, koji je kazao kako je Češka beseda Velikih i Malih Zdenaca nositelj kulturnih aktivnosti u tom naselju

/slika/vijesti/2016/2016_03/2016_03_664_x_495/160314_vecer_s_pjesmom.jpg

Češka beseda Velikih i Malih Zdenaca protekloga je vikenda u mjesnom domu u Velikim Zdencima bila domaćin Večeri s pjesmom. Tradicionalna je to manifastacija u okviru koje okupljene oko pjesme, beseda ugosti duge češke besede i kulturno-umjetničke udruge iz okruženja. Nastupile su češke besede Daruvarskog Brestovca, Donjih Sređana, Jazvenika i Ljudevit Sela i članovi češke besede domaćina, a večer su pjesmom uljepšale i članice Hrvatskoga srca iz Velikoga Grđevca, te članovi Zajednice Mađara Grubišnoga Polja. Predsjednica Češke besede Velikih i Malih Zdenaca Iva Vekić kazala je da se s Večeri s pjesmom krenulo prije četiri godine ponajprije kako bi se članovi te besede družili i upoznavali s onima iz drugih beseda, ali kako bi rad besede bio promoviran.
U ime Grada Grubišnoga Polja gost je bio zamjenik gradonačelnika Dalibor Jurina, koji je kazao kako je Češka beseda Velikih i Malih Zdenaca nositelj kulturnih aktivnosti u tom naselju, koja ne okuplja samo pripadnike te manjina, već i drugih kao i većinskoga naroda, te dobra primjer organizacije.(RGP)