Objavljeno: 03/06/2015

Veljko Marić napokon na hrvatskom tlu ! Supruga i djeca presretni

Ne ulazeći u presudu mogu reći da hrvatskim braniteljima nikada nije bilo niti će biti mjesto u srpskim zatvorima !-komentirao je zadovoljan njegovim dolaskom Marićev suborac i gradonačelnik Z. Mađeruh.

/slika/vijesti/2015/2015_06/2015_06_664_x_495/150603_veljko_maric.jpg

-Oduševljena sam i presretna. I ja i djeca jer je noćna mora napokon završila i Veljko je u Hrvatskoj ! Prva je to reakcija Marijane Lončarević Marić, nakon što je Prizivni sud u Beogradu jučer donio odluku o izručenju, a Veljko Marić nakon pet godina robijanja u srpskom zatvoru, gdje je osuđen na 12 godina zbog navodnog ratnog zločina protiv civilnoga stanovništva u Hrvatskoj, jučer popodne izručen Republici Hrvatskoj.
Još uvijek pod dojmom iznenađenja koje joj je priredio Prizivni sud u Beogradu izručivši njezinoga supruga Hrvatskoj, Marijana Lončarević Marić za sada ne zna kako će se stvari dalje razvijati, već navodi kako je najvažnije da je Veljko stigao u Hrvatsku, pa će i ona a i djeca češće viđati oca i supruga.
Radosni su i Veljkovi suborci, među njima i gradonačelnik Zlatko Mađeruh, koji je izrazio zadovoljstvo jer je Veljko napokon u Hrvatskoj.-Ne ulazeći u donijetu presudu mogu samo reći da hrvatskim braniteljima nikada nije bilo niti će biti mjesto u srpskim zatvorima !-komentirao je gradonačelnik Z. Mađeruh.