Objavljeno: 01/07/2015

Vesna Obradović Kuridža i David Palijan ovogodišnji super-odlikaši OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića

Matko Janošić najuspješniji je učenik škole na natjecanjima znanja: prvi u županiji iz biologije.

/slika/vijesti/2015/2015_07/2015_07_664_x_495/150701_vesna_david.jpg

Jučer je u kinodvorani održana završna svečanost za učenike koji su završili školovanje u Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića.
Osim što je to bila prilika da im se uruče svjedodžbe, čestita na njihovom trudu i rezultatima, te poželi sreća u daljnjem školovanju i životu, ujedno su dodijeljene i nagrade učenicima s najvećim postignućima. Tako su nagrade koje su osigurali škola i Grad Grubišno Polje primili superodlikaši Vesna Kuridža Obradović i David Palijan, učenici 8.b razreda. Naime, oni su sve razrede osnovne škole završili s prosjekom 5,0.
U nedavno završenoj školskoj godini najbolji u natjecanju iz znanja bio je učenik 7.b razreda Matko Janošić, s osvojenim prvim mjestom na županijskom natjecanju iz znanja biologije. Vesna Obradović Kuridža je nagrađena i za drugo mjesto na županijskom natjecanju iz fizike, a Sara Jakopec za drugo mjesto na županijskom natjecanju iz engleskoga jezika. Maja Kalac i Ariana Kazda su nagrađene za postignut izuzetan rezultat u radu na školskom listu 'Labudići', dok je Kalac nagrađena i za osvojeno drugo mjesto na državnom natjecanju 'Moja prva knjiga'. Nagrade su za trud i postignuća primile još i Elizabeta Delić za prvo, Sara Jakopec za drugo i Tena Alivojvodić za treće mjesto za literarne uratke na Jemeršićevom proljeću.
Dirljivim govorom učenicima, roditeljima i djelatnicima škole obratila se ravnateljica Snježana Šeliš. Naime, podsjetila je da su tijekom osam godina mnogi doživjeli najvažnije stvari u životu: upoznali prijatelje, dogodile se prve ljubavi i - što je najvažnije - shvatili što i kako dalje žele u životu.-Pozdravljam vas danas kao buduće liječnike, pravnike, učitelje, automehaničare, znanstvenike, poduzetnike. Želim vam uspjeh u svemu i puno divnih trenutaka koje ovaj kratki život nosi. Želim da upišete željene srednje škole, što prije se prilagodite novom okruženju, steknete dobre prijatelje. Budite tolerantni i trudite se biti što bolji-kazala je ravnateljica.
Čestitke i dobre želje u također nadahnutom govoru učenicima je uputio i zamjenik gradonačelnika Dalibor Jurina. Kazao je da će znanje i osnovne spoznaje o životu naučene u osnovnoj školi nositi kroz cijeli život.-Završava jedna važna era vašega života. Dalje kroz život, kada nešto završite, činit će vam se da ste se jednog tereta riješili. No, što dalje idete kroz život postaje teret sve veći-kazao je D. Jurina, zahvalivši potom i nastavnicima te ravnateljici Šeliš na vidljivim mnogim pozitivnim promjenama u kratkom roku u kojem je na ravnateljskoj dužnosti.
U sklopu svečanosti pripremljen je i zanimljiv program u kojemu je dramska družina izvela predstavu, Župni zbor sastavljen većinom od učenika osmih razreda tri pjesme, dok je Nives Husak pročitala dirljiv sastavak učenice Ariane Kazda.(RGP)