Objavljeno: 28/08/2015

Vrijedno učili mađarski pa otputovali na zasluženi nagradni izlet

15 grubišnopoljskih osnovaca dva je dana boravilo u Baranji na izletu koji je omogućilo Vijeće mađarske nacionalne manjine BBŽ

/slika/vijesti/2015/2015_08/2015_08_664_x_495/150828_baranja_zmgp.jpg

Vijeće mađarske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije dvodnevnim izletom u Baranju počastilo je učenike koji prema modelu 'C' pohađaju nastavu na mađarskom jeziku. Među dvadeset učenika petnaestero ih je bilo iz grubišnopoljske Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića. Dva su dana bili gosti baranjskim domaćinima, boraveći u mađarskoj kući u Belom Manastiru.-Domaćini su nas vrlo dobrodošlo dočekali, počastili ručkom i večerom, te smo večer proveli uz ugodno druženje, pjesmu i ples. Prvoga smo dana posjetili Batinu, što je učenicima bilo posebno zanimljivo. Naime, bili smo na hrvatskom teritoriju tromeđe, otkud su učenici preko Dunava gledali Srbiju odnosno Mađarsku, što ih je poprilično oduševilo-kazala je ravnateljica škole Snježana Šeliš.
Potom su posjetili naselje Zmajevac, koje je osim vinskim cestama i koloniji vinskih podruma ukopanih u južnu stranu Baranjske planine, poznato kao naselje izraslo iz rimske kolonije Ad Novas.-Na kraju dvodnevnoga izleta učenici su se kupali u Bizovačkim toplicama, gdje su bili oduševljeni umjetnim valovima-kazala je ravnateljica.
Potvrdila je da će nastava po modelu 'C' biti provođena i u novoj školskoj godini, te je pozvala roditelje upišu svoju djecu u taj oblik nastave navodeći da je znanje još jednog jezika neprocjenjivo bogatstvo.(RGP. Foto: Facebook ZMGP)