Objavljeno: 12/04/2016

Vrtićarci sadili maćuhice i tako uljepšali okoliš vrtića

I u vrtićkom je dvorištu provedena sanacija drveća, uklonjeni su stari čempresi i bit će posađeno ukrasno bilje

/slika/vijesti/2016/2016_04/2016_04_664_x_495/160412_macuhice_vrtic.jpg

Lijepo vrijeme posljednjih dana sve češće mami vrtićarce i njihove tete izvan vrtićke zgrade. Nerijetko ih možemo vidjeti u šetnji gradskim ulicama i parkom. No, osim šetnje izlaske izvan zgrade vrtićarci koriste kako bi uredili svoje dvorište. Danas su na gredici pokraj vrtićke zgrade sadili maćuhice, jer znaju da je proljeće najbolje vrijeme za sadnju maćuhica. Uz pomoć teta vrijedno su na gredicu cvijeće grupirali prema bojama. A tete znaju da je učenje na primjerima kakav su danas imali najbolje.
Od Anite Bernat, zamjenice vrtićke ravnateljice, doznajemo da je današnja sadnja maćuhica samo jedan od koraka proljetnoga uređenja vrtićkoga okoliša.-Naime, kako je postojala opasnost od pada suhih grana i u vrtićkom dvorištu i ovdje je drveće sanirano i orezano-kaže A. Bernat.
Osim što je u red dovedeno drveće iz vrtićkog su dvorišta uklonjeni i prerasli čempresi koji su prijetili urušavanjem.-Bili su suhi i u njihovu su se podnožju skupljale svakakve životinjice. Kako je prvenstvena uloga i usluga vrtića da djeca budu sretna i sigurna, uklonili smo ih. Dovezen je i poravnat novi sloj zemlje i na mjesto bivših čempresa posadit ćemo ukrasno bilje i male čempresiće-pojasnila je zamjenica ravnateljice. (RGP)