Objavljeno: 04/04/2016

Vrtićarci u Gradskoj knjižnici Mato Lovrak uživali u pričama i bajkama

Knjižnica se uključila u nacionalnu kampanju 'Čitaj mi', koja se provodi u povodu Međunarodnoga dana dječje knjige

/slika/vijesti/2016/2016_04/2016_04_664_x_495/160404_dan_djecje_knjige.jpg

Kako bi se ukazalo na važnost dječje knjige, te potaknula i razvila ljubav prema čitanju, u svijetu se 2. travnja, na rođendan jednog od ponajboljih dječjih pisaca Hansa Christiana Andersena, obilježava Međunarodni dan dječje knjige.
Taj se dan obilježava i u Hrvatskoj, treću godinu za redom kampanjom 'Čitaj mi'. Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita.
Kampanji se ove godine pridružila i Gradska knjižnica Mato Lovrak, čija je zamjenica ravnateljice Jelena Ćafor djeci Dječjega vrtića Tratinčice pročitala dvije bajke: 'Tri praščića' i 'Petra ne želi ići u malu školu'. Mališani su uživali u slušanju priča, jer dobar dio njih je već navikao da im roditelji čitaju priče, kako za laku noć tako i u drugo doba dana.
Jasno je da i tete djeci u vrtiću čitaju priče, čime upotpunjuju trud njihovih majki i očeva, no današnje čitanje bajki u prostoru Gradske knjižnice bilo je posebno, kao što je bilo posebno na današnjoj kreativnoj radionici naziva 'Mega slikovnica za mini klince', organizirane u istom povodu.(RGP)