Objavljeno: 21/09/2015

Z. Mađeruh: Hvala svim braniteljima jer su sačuvali brojne živote !

Povodom 24. godišnjice osnutka 57. - 77. samostalnog bataljuna ZNG-a okupili se veterani 5. Policijske postaje i Samostalnog bataljuna ZNG-a Grubišnoga Polja.

/slika/vijesti/2015/2015_09/2015_09_664_x_495/150921_postrojavanje.jpg

Povodom 24. godišnjice osnutka 57. odnosno 77 samostalnog bataljuna ZNG-a u subotu su se na prostoru gradske tržnice okupili veterani 5. Policijske postaje Grubišnoga Polja i Samostalnog bataljuna ZNG-a Grubišnoga Polja. Za sve poginule branitelje točno u podne je u crkvi sv. Josipa služena sveta misa, nakon koje su predstavnici Grada i braniteljskih udruga položili vijenac i zapalili svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima.
Braniteljima, okupljenima na gradskoj tržnici, obratili su se i pozdrave uputili predsjednik Udruge 'Bilogora '91' Vladimir Truhlaž, te gradonačelnik Zlatko Mađeruh, ratni zapovjednik zbora narodne garde u Grubišnom Polju.–Važno je da se svake godine na bilo koji način okupimo da se održi tradicija i da se ne zaboravi vrijeme koje smo svi zajedno proveli. To nije mala stvar. U principu, važno je da se što više družimo jer zajedno smo jači-kazao je Truhlaž.
Gradonačelnik Z. Mađeruh kaže da je riječ o druženju oružanih i obrambenih snaga Grubišnoga Polja koje su zaslužne što je grad danas slobodan. Obveza je to i sjećanja na sve one koji više nisu s nama, pri čemu je evidentno da nedostaje već cijela satnija članova.-Želim se zahvaliti svim braniteljima koji su poštedjeli i spasili puno civilnih života, jer zamislimo kako bi Grubišno Polje izgledalo da smo još četiri godine bilo okupirano ? Ali ne samo u materijalnom smislu, jer koliko bi još žrtava bilo, a znamo da je najviše stradalo civila-kazao je gradonačelnik.
Uoči okupljanja branitelji su se nadmetali u sportskim susretima ribolovu, elektronskom pikadu, šahu, potezanju užeta, te boćanju u Velikim Zdencima.(RGP)