Objavljeno: 09/03/2015

Zajedničkim snagama urediti ivanovoselsku školu i njezin okoliš

Valja obojiti stolariju, obnoviti parket, promijeniti rasvjetu, popraviti ulazna vrata, okrčiti okoliš, ukloniti dotrajalu ogradu, te srušiti ruševne i opasne pomoćne zgrade.

/slika/vijesti/2015/2015_03/2015_03_664_x_495/150309_os_ivanovoselo.jpg

Obilazeći zagradu ivanovoselskog područnog odjeljenja Osnove škole Ivana Nepomuka Jemerišića i njezin okoliš, predstavnici škole, Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj, te Vijeća češke nacionalne manjine Grubišnoga Polja zajedno sa saborskim zastupnikom Vladimirom Bilekom i gradonačelnikom Zlatkom Mađeruhom,  zaključili su da je škola u lošem stanju.
Potrebno je obojiti unutrašnju stolariju, obnoviti parket i promijeniti rasvjetu, dok su u izuzetno lošem stanju glavna ulazna vrata. Potrebno je okrčiti školski okoliš, ukloniti dotrajalu ogradu, te srušiti ruševne i opasne pomoćne zgrade. Zaključeno je da će cijeli okoliš biti poravnan kako bi se lakše mogao održavati.
Svi nazočni najavili su da će u okviru svojih ovlasti dati svoj doprinos kako bi poslovi bili realizirani u što kraćem roku. Valja reći da je škola u Ivanovom Selu izgrađena je 1950. godine, te se u njoj nastava odvija po takozvanom 'A' modelu, odnosno na češkom jeziku. (RGP. Izvor: OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića)