Objavljeno: 25/03/2015

Zasjedao stalni sturčni kolegij gradonačelnika

Osim desetak nacrta odluka upućenih na daljnju raspravu Gradskom vijeću, prihvaćena je i ponuda za izradu Strateškog razvojnog programa grada

/slika/vijesti/2015/2015_03/2015_03_664_x_495/150325_kolegij.jpg

Jučer je zasjedao Stalni stručni kolegij gradonačelnika. Među desetak nacrta odluka koje je donio kao prijedloge za daljnju raspravu Gradskom vijeću, prihvaćena je i ponuda za izradu Strateškoga razvojnog programa grada za razdoblje od 2015. do 2020. godine. Naime, iako se u izradu strategije krenulo još početkom prošle godine, mjera 7.1 Programa ruralnoga razvoja omogućuje da se izrada strategija sufinancira europskim novcem, pa će i Grad putem te mjere kandidirati izradu Strateškoga plana. Jedan od dokumenata koji treba biti u okviru aplikacije je i odluka Gradskog vijeća o izradi Strateško razvojnog programa Grada Grubišnoga Polja za razdoblje od 2015. do 2020. godine. Takvu bi odluku na slijedećoj sjednici trebalo donijeti Gradsko vijeće, a gradonačelnik Zlatko Mađeruh je jučer uz pomoć Stalnog stručnog kolegija prihvatio ponudu za izradu Strateškoga razvojnog programa grada za razdoblje od 2015. do 2020. godine. Između tri pristigle ponude, najpovoljnija je bila ona zagrebačke tvrtke 'Plavi partner', koja će strategiju izraditi za 86 250 kuna. Gradonačelnik Mađeruh je pojasnio da je strategija važna za ostvarivanje novca iz europskih fondova, pa ju valja dobro pripremiti.
Uz pomoć Stalnog stručnog kolegija gradonačelnik je donio i odluku o početku postupka bagatelne nabave za izvođenje radova na adaptaciji poslovne zagrade Poduzetničkog inkubatora, odnosno njezina vanjskog uređenja, te odluku o izradi glavnog elektrotehničkog projekta za obnovu javne rasvjete na području grada. Naime, Grad će putem europskih fondova kandidirati projekt postavljanja LED javne rasvjete duž državne ceste D5 od Ulice Nikole Šubića Zrinskog, do središta Velikih Zdenaca, te županijske ceste 3094 koja obuhvaća Jemeršićevu ulicu od industrijske zone do potoka Šovarnice u Ulici 77. samostalnog bataljuna ZNG-a, kao i nerazvrstane ceste užeg središta grada. Kako je pojasnio gradonačelnik Mađeruh, obuhvaćene ulice sve su priključene na jednu trafostanicu, pa će se time nakon provedbe projekta vrlo lako doći i do podatka o uštedi.
Stalnom stručnom kolegiju je predstavljeno i izvješće o radu narodnih knjižnica na području Bjelovarsko-bilogorske županije.(RGP)