Objavljeno: 11/12/2015

Završen tečaj. Naučili slati mailove, 'fejsati', obrađivati tekstove

Tečaj informatike proveo je Centar građanskih inicijativa u suradnji s Gradom G. Poljem i OŠ I.N. Jemeršića

/slika/vijesti/2015/2015_11/2015_10_664_x_495/151111_inform_tecaj.jpg

Završen je informatički tečaj za odrasle, koji je u suradnji s Osnovnom školom Ivana Nepomuka Jemeršića i Gradom Grubišnim Poljem organizirao Centar građanskih inicijativa. Tečaj je pohađalo 17 polaznika koji uglavnom do sada nisu imali većeg znanja o računalima. Voditelj tečaja nastavnik informatike Robert Šmit kazao je kako su polaznici uglavnom dobro svladali sva tri modula: osnove rada na računalu, vještine komunikacije i pretraživanja putem Interneta poput e-maila, Facebooka,  Skypa i sličnih aplikacija, te obradu pisanoga teksta.-Polaznici su gradivo savladali odlično. Prilagođavao sam se ponaosob svima njima, budući da su došli s različitim znanjima. U konačnici mogu reći da sam zadovoljan jer je napredak evidentan, a vjerojatno su zadovoljni i oni sami-kaže nastavnik.
Iako je za tri modula u pravilu potrebno nešto više sati negoli je bilo u okviru ovoga tečaja, Šimt je polaznicima pripremio kvalitetne skripte pomoću kojih su dio gradiva svladali sami.-U praktičnom su dijelu morali svi 'klikati', raditi. Neki su ih imali, a danas svi imaju svoje e-mail adrese, komuniciraju e-mailom. U konačnici mislim da smo polučili rezultat, a neka i oni sami to ocjene. Ja sam zadovoljan-kaže R. Šmit.
A zadovolji su i polaznici. Među njima je bila i Draga Horak, koja nije imala znanja o računalima prije negoli je pristupila tečaju, te je napomenula kako će joj sada stečeno znanje itekako koristiti. Da je podosta naučio smatra i Jiroslav Sladeček, dok je među onima koji su se donekle koristili računalom na tečaju bila Nevenka Bergovac.-Koristila sam se e-mailom i Facebookom, pa ću sada lakše 'dizati' fotografije na svoju stranicu'-kazala je N. Bergovac. Polaznicima tečaja u prostorijama Centra građanskih inicijativa i službeno su uručene diplome o završenom informatičkom tečaju.(RGP)