Objavljeno: 17/11/2015

Završio još jedan uspješan projekt Javnih radova na području grada

Uz 49 djelatnika javnih radova, koji su očito ozbiljno shvatili svoj posao, isto toliko je obitelji pronašlo privremenu egzistenciju

/slika/vijesti/2015/2015_11/2015_10_664_x_495/151117_javni_radovi.jpg

Puno se radilo i puno se napravilo, te grad izgleda bolje. Bili ste dobra grupa, i žao nam je što je već prošlo šest mjeseci i što su javni radovi gotovi. Kazao je to danas grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh obraćajući se djelatnicima javnih radova. Naime, danas je posljednji dan javnim radovima koji su proteklih šest mjeseci radili na uređenju javnih površina, te na drugim aktivnostima predviđenim Programom javnih radova za 2015. godinu.
Kako svima, tako je i Snježani Trajkovski brzo prošlo šest mjeseci zaposlenja, tijekom kojih je našla zadovoljstvo.-Jako sam zadovoljna i jako sretna jer dugo nisam radila. Posao kao posao. Nekada je bio težak, nekada lagan ovisno o danu. Čistili smo lišće, grabljali travu i sve drugo po potrebi-kazala je S. Trajkovski.
Gradonačelnik Mađeruh je kazao kako je kroz 49 djelatnika javnih radova, koji su ozbiljno shvatili svoj posao, isto toliko obitelji pronašlo privremenu egzistenciju, te se odmaknulo od dotadašnjih socijalnih prihoda. Kaže kako grad puno ljepše izgleda, iako, naravno, ima još potreba.
Zahvala, ističe prvi čovjek grada, pripada i Zavodu za zapošljavanje, jer je grubišnopoljska bila najveća grupa radnika u javnim radovima ove godine na području Bjelovarsko-bilogorske županije.
Sredstva za plaće djelatnika u iznosu od oko 1,1 milijun kuna osigurao je Hrvatski zavod za zapošljavanje, dok je Grad preuzeo obvezu podmirenja svih troškova za nabavu sredstava i opreme za rad, koji dosežu 100 000 kuna. –Ali nije nam žao jer vidim da su ljudi zadovoljni. Vratili smo im ponos jer taj novac nisu dobili kao socijalnu pomoć, već su ga svojim radom zaradili. Zahvaljujem se i HZZ-u što nas je prepoznao kao lokalnu samoupravu kao i projekt koji je i radan i human, jer bolje je ljude zaposliti negoli da traže socijalnu pomoć-navodi gradonačelnik Mađeruh.
S obzirom na to da je radna grupa dobila odlične ocjene, Grad će već od Nove godine početi pripreme programa za javne radove u narednoj godini.-Predstavnici Zavoda su u nekoliko kontrola utvrdili da su radnici na svojem radnom mjestu, da se provode poslovi u skladu s programom koji nam je odobren, da je uredna kontrolna evidencija, što znači da smo i mi kao poslodavac provodili ono što nam je odobreno, pa nam to daje i dobru poziciju za razgovore oko formiranja nove radne grupe-zaključuje gradonačelnik.(RGP)