Objavljeno: 16/01/2015

Zbog obilnih kiša prolongiran rok završetka investicije pročistača

Rok završetka radova je 31. svibnja, a nakon toga slijedi probni rad, obavljanje tehničkoga pregleda, te ishođenje uporabne dozvole

/slika/vijesti/2015/2015_01/2015_01_664_x_495/150116_procistac_rok.jpg

Vremenske prilike, ili nazovimo ih bolje neprilike utjecale su i na građevinu. Najbolje se to osjetilo u slučaju izgradnje pročistača otpadnih voda u Grubišnom Polju. Potvrdio je to u emisiji "Gradski aktualac" Radija Grubišnoga Polja Branko Kašić, stručni referent u gradskom Upravnom odjelu za stambeno komunalne poslove i uređenje prostora, navevši da je Grad Grubišno Polje zatražio prolongiranje roka završetka te investicije, koju provodi uz potporu novca iz europskoga fonda.-Krajem prošle godine smo od APPR-a tražili produženje roka završetka investicije, jer je prošla godina bila suviše kišna da bi se zemljani radovi, koji su bili najvažniji, mogli na vrijem i u roku biti završeni u prošloj godini-kazao je Kašić.
Gradu je, kako se i očekivalo, udovoljeno zahtjevu i odobreno je produljenje roka izgradnje do kraja ove godine.-S time da smo s izvođačem radova potpisali aneks ugovora s rokom završetka radova do 31. svibnja, a ostalo će biti probni rad i obavljanje tehničkoga pregleda, da se može dobiti uporabna dozvola koja je neophodna da se iz IPARD-a može povući novac-navodi Kašić. Riječ je o povlačenju nešto više od sedam milijuna kuna, što je gotovo 70 posto ukupne vrijednosti projekta.
Izgradnjom biološkog pročistača riješit će se otpadne vode nekoliko naselja Grubišnoga Polja. Naime, s projektno tehničkom dokumentacijom koju Grad priprema za projekt uređenja ceste D5, ujedno se priprema i dokumentacija za izgradnju kanalizacijskih kolektora pojedinim naseljima.-Orlovca Zdenačkog na glavnoj cesti D5, Malih Zdenaca i većeg dijela Velikih Zdenaca. Radi se projektno tehnička dokumentacija kanalizacije ulica Zdenačkoga gaja, Ilovske i užeg središta Trga kralja Tomislava, otkud će se precrpnim stanicama otpadne vode vući u pročistač u Orlovcu Zdenačkom-pojašnjava Kašić.
Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom nešto više od 10 milijuna kuna, pri čemu je oko sedam milijuna novac europskoga fonda, a ostatak sredstva Grada Grubišnoga Polja.(Radio Grubišno Polje)