Objavljeno: 06/04/2016

Željko Horki 12. je darivatelj HCK Grubišnoga Polja sa 100 darivanja krvi

Horki je krv darovao u sklopu druge ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja, u kojoj su prikupljene 134 doze krvi

/slika/vijesti/2016/2016_04/2016_04_664_x_495/160406_darivanje_krvi.jpg

Gradsko društvo Crvenoga križa Grubišnoga Polja u ponedjeljak i jučer u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreba provelo je drugu ovogodišnju akciju darivanja krvi. U usporedbi s lanjskom bila je nešto slabija, kazao je ravnatelj Crvenoga križa Milorad Tomić.-Akciji je pristupilo 153 darivatelja, a prikupljene su134 doze krvi. U usporedbi s travanjskom akcijom 2015. godine, odaziv ovogodišnjoj je bio manji za 10 darivatelja, a prikupljeno je 18 doza manje, što nam govori da je bio veći broj darivatelja koji iz trenutnih zdravstvenih razloga nisu mogli darovati krv-kazao je M. Tomić.
Među darivateljima je bio i redoviti darivatelj Željko Horki, koji je u ponedjeljak po 100. puta donirao 4,5 decilitra tekućine koja život znači. Time je ujedno postao 12. darivatelj toga društva koji je krv darovao jubilarni 100. put. 
Iako je nešto manji od onoga prošle godine, ovogodišnji travanjski rezultat svakako će doprinijeti već tradicionalno dobrim rezultatima koje svake godine postižu darivatelji Gradskoga društva Crvenoga križa Grubišnoga Polja. Naime, s lani prikupljenih 588 doza krvi to je društvo postavilo prosjek od 6,3 doze krvi na stotinu stanovnika. Zna li se da je prosjek u Društvima Crvenoga križa u ukupnom rezultatu na razini Republike Hrvatske 3,6 nije potrebno posebno ilustrirati da je uspjeh ovdašnjih darivatelja i više nego nadprosječan.
Njihov trud čelnici Crvenoga križa svakako znaju cijeniti.-Svim darivateljima i ovoga puta Crveni križ Grubišno Polje zahvaljuje na solidarnosti s onima kojima će svojom darovanom krvi pomoći u liječenju i ozdravljenju-zaključio je M. Tomić, ujedno podsjetivši da je slijedeća redovna akcija darivanja krvi početkom srpnja.(RGP; foto: HCK GP)