Objavljeno: 28/12/2015

ZLATNI PIR
Zajednički proslavili 50. godina bračnog života

Čestitke na uspješnom bračnom jubileju slavljenicima je uputio grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh

/slika/vijesti/2015/2015_12/2015_12_664_x_495/151228_zlatni_pir_1.jpg

 Članovi Matice umirovljenika u subotu su u vatrogasnom domu u Grubišnom Polju već tradicionalno nekoliko dana ranije na svoj način dočekali Novu godinu. Po prvi puta u sklopu umirovljeničkog dočeka Nove godine održana je i proslava Zlatnoga pira, tradicionalno okupljanje gradskih parova koji slave 50. godišnjicu braka. Ove godine za proslavu se prijavilo sedam parova, ali su, ponajviše zbog narušenoga zdravlja na veselicu došla samo dva: Anica i Ivica Kovačić, te Danica i Drago Pihir.
U ugodnom druženju odlučili su podijeliti dio svojih bračnih iskustava i savjeta. Navodeći poznatu sintagmu 'kao da je jučer bilo' i jedni i drugi navode da su djeca i unuci najveća vrijednost koju čovjek može ostvariti. Drago Pihir dodaje koji je recept za dobar brak.-Za dobar brak i dugi život važno je praštati. Mladim parovima preporučam da ne smiju sve shvaćati kao uvredu, već oprostiti. Moj je moto bio možemo šutjeti samo pet minuta, a nakon toga moramo razgovarati. Mladi bračni par mora imati djecu da bi opstao brak. Ako ih ništa ne veža, onda u tom braku nema ništa zajedničkog oko čega će se držati-kaže D. Pihir. Naravno, bez ljubavi nema ništa, suglasni su sugovornici.
Nezaobilazna je i vječna, uglavnom šaljive rasprava tko je gazda u kući ? U tom se kontekstu Ivica Kovačić sjetio jedne rečenice Alfreda Hitchcocka.-Sretno oženjen je onaj čovjek koji razumije svaku riječ koju žena nije izgovorila!-parafrazirao je Hitchcocka Kovačić.
Uz prigodne darove čestitke u povodu njihova vrijednog jubileja slavljenicima je uputio i grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh, koji je poručio da bi se iz njihovih bogatih iskustava moglo puno naučiti.-Oni imaju mogućnost svoje iskustvo prenijeti i na druge. 50 godina braka je 50 godina jednog projekta koji je imao svoj početak, ima svoje vrijeme i vjerojatno će imati svoj lijepi kraj. Stoga je i Grad prepoznao projekt Matice umirovljenika i mi ga sa zadovoljstvom pratimo-kazao je gradonačelnik.
Ove godine 50. godišnjicu braka trebali su zajednički proslaviti još i Elizabeta i Vlado Soukup, Božena i Franjo Pintera, Marija i Vlado Kabert, Bosiljka i Stjepan Vončina, te Đurđica i Eduard Šembera. No, iako na proslavu iz određenih opravdanih razloga nisu mogli doći, njihov jubilej neće proći bez pažnje čelnika Matice, koji će ih naknadno obići i darivati.(RGP)