Objavljeno: 11/03/2016

Župan Damir Bajs grubišnopoljskom mobilnom timu uručio ključeve novog vozila

Mobilni tim radi u sklopu projekta 'Pletenica života', koji Bjelovarsko-bilogorska županija provodi u partnerstvu s Gradom Grubišnim Poljem

/slika/vijesti/2016/2016_03/2016_03_664_x_495/160311_pletenica_citroen.jpg

U sklopu projekta „Pletenica života“, koji Bjelovarsko-bilogorska županija provodi s partnerom Gradom Grubišnim Poljem, župan Damir Bajs je jučer uručio osobno vozilo takozvanom Mobilnom timu u Grubišnom Polju, kao i diplome polaznicima edukacije u sklopu projekta „Pletenica života“.
Naime, u sklopu toga projekta vrijednog 1.141 000 kuna u našem je gradu 1. siječnja s radom počeo mobilni tim. Njegovo opremanje podrazumijevalo je nabavku osobnog automobila Citroena C1, koji će tri zaposlenice - 2 njegovateljice i jedna dječja njegovateljica – dadilja, koristiti za obilazak obitelji koji imaju ovisnog člana. Osobno vozilo marke Citroen C1 stoji 69.737,40 kuna s PDV-om i ugovorom koji su potpisali  župan Damir Bajs i gradonačelnik Zlatko Mađeruh prenijeto je u vlasništvo Gradu Grubišno Polje.
Osim toga, u sklopu projekta s područja Grubišnog Polja osam polaznika uspješno je završilo edukacije: njih pet za njegovatelje i tri osobe edukaciju za dječju njegovateljicu-dadilju, te im su im župan Bajs i gradonačelnik Mađeruh uručili diplome.-Vrijednost ovoga programa je ta jer poklanja pažnju socijalno osjetljivim kategorijama ljudi, odnosno odjeci, i to će prije svega biti ispomoć obiteljima koje će mobilni tim podupirati. To je još jedan pokazatelj da i Županija i Grad Grubišno Polje razmišljaju o tim ljudima, da nisu zaboravljeni, te da zajednički želimo graditi bolji grad i državu-kazao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Bjelovarsko-bilogorska županija kao njegov nositelj provodi projekt „Pletenica života“ u suradnji s partnerima Gradom Grubišno Polje, Pomoć u kući starijim osobama Općine Veliko Trojstvo i Centrom za pomoć i njegu u Općini Veliki Grđevac. 1.141.002 kuna za projekt stiglo je iz Europskog socijalnog fonda i proračuna RH. Motiv projekta je izravno pomoći ciljanoj skupini pružanjem novih znanja i vještina za njihov aktivan pristup na tržište rada te njihovim osnaživanjem i poticanjem samozapošljavanja, dok su ciljevi povećanje mogućnosti zapošljava i samozapošljavanja nezaposlenih  članova obitelji koji imaju ovisne članove na području Bjelovarsko-bilogorske županije te ustanoviti  dugotrajno održive  modele  temeljene  na  partnerstvu  za  poboljšanje  njege  i  pružanje  kvalitetnih  socijalnih  usluga.-Svaki dio pletenice života usuglašen je s potrebama svake sredine. U Grubišnom Polju on vrijedi oko 350 000 kuna. Jedinstven je to projekt i želimo da se nastavi i proširi i kao Županija koja ima puno starijih i osoba s posebnim potrebama, skrbimo za njih tako da im pomoć pružamo u njihovim kućama-kazao je župan Bajs.
U to su se svi predstavnici dvaju partnera – Županije i Grada – jučer i uvjerili obišavši korisnicu programa Mariju Novoselnik, koja je imala samo riječi hvale za program u okviru kojega joj njegovateljice pružaju pomoć.(RGP)