Zvono posljednji puta zazvonilo u ovoj nastavnoj godini

U objema školama zadovoljni su jer su planovi i programi provedeni u cijelosti, jer je nastava bila stručno zastupljena....

Zvono posljednji puta zazvonilo u ovoj nastavnoj godini

S današnjim danom, brige za većinu učenika su završile. Onima koji su dobro učili ocjene su zaključene, onima koji su bili nešto manje uspješni bit će nakon popravnih rokova. Radio Grubišno Polje je od odgovornih u grubišnopoljskim školama pokušao doznati s čim su zadovoljni, odnosno što bi se u slijedećoj školskoj godini moglo ispraviti.
Osnovnoškolska pedagoginja Rajka Dražić Lužanić izrazila je zadovoljstvo jer je većina planiranih aktivnosti provedena. Među važnijim je činjenica da je nastava bila stručno zastupljena, te da je nastavni plan i program proveden. Puno se radilo na prevenciji nasilja posebice kroz projekt „Živim život beza nasilja“. Pedagoginja navodi da je upravo taj projekt bio pokazatelj da se još više poradi na prevenciji.-Da se uključimo u dodatne projekte za  neku drugu dobnu skupinu učenika. Rad s mladima na odgojnim vrijednostima mora biti prioritet možda čak i iznad obrazovnog dijela-kaže pedagoginja.
63 učenika napušta osnovnu školu, a manje ih ulazi u prvi razred, pa će najesen desetak učenika, ali nažalost i jedan razredni odjel biti manje.–Do sada smo imali 11 viših razrednih odjela, sada će ih biti deset-kaže pedagoginja.
Slijedećega tjedna slijede sjednice nastavničkog vijeća, kako bi se utvrdio uspjeh učenika, a predstoje i popravni ispiti 25. i 26 lipnja, te rok u kolovozu, dok će 30. lipnja, pak, učenici  dobiti svoje svjedodžbe.

Kako u osnovnoj, danas je posljednje zvono u ovoj nastavnoj godini zazvonilo i u Srednjoj školi Bartola Kašića. I Jozo Matošević, ravnatelj te škole, godini je dao odlične ocjene, navevši da su učenici postigli bolji uspjeh negoli nekih proteklih godina, posebice oni završnih razreda.
Matošević je izuzetno zadovoljan kada je u pitanju nastavni kadar.-Ove je godine po prvi puta otkada škola postoji u 100 postotnom udjelu bila zastupljena stručna nastava-naveo je. Dok je nastavni plan i program proveden u cijelosti, poprilično je zadovoljstva i uspjehom izvannastavnih aktivnosti, posebice Učeničke zadruge "Kockavica", zadovoljstva i uspješno privedenom praksom učenika novih programa. Ravnatelj apelira na roditelje da učenicima 3. i 4. razreda osiguraju dobru praksu. Naime, dok su školsku odlično odradili, ozbiljan će se problem pojaviti u slučaju učenika ugostitelja, jer do sada školi još nitko nije potvrdio mogućnost obavljanja prakse u priobalju kao proteklih godina.
Prema sadašnjim pokazateljima i u toj bi školi u narednoj školskoj godini broj učenika trebao biti nešto manji.
Svjedodžbe učenicima završnih razreda, ali i nagrade najboljima, biti će dodijeljene 20. lipnja, onima trogodišnjih programa 13. lipnja, a ostali učenici svjedodžbe će dobiti 28. lipnja.(RGP)


  Povratak na: Novosti