Objavljeno: 05/01/2015

Izobrazba za rukovanje sredstvima za zaštitu bilja

Zakonom o održivoj upotrebi pesticida određeno je da svi korisnici sredstava za zaštitu bilja (poljoprivrednici) moraju biti obrazovani za sigurno rukovanje i pravilnu primjenu. Na području Grada Grubišnog Polja izborazbu će provoditi Savjetodavna služba i Pučko otvoreno učilište Marinković Garešnica. Na upis za izbobrazbu potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu, svjedodžbu o završenoj najmanje osnovnoj školi ili završenu svjedodžbu srednje škole i OIB. Za izobrazbu putem Savjetodavne službe upisi se mogu obaviti u prostorijama Savjetodavne službe, zgrada Gradske uprave, soba broj 46 svakim radnim danom u radno vrijeme službe, a upisi za Pučko otvoreno učilište Marinković Garešnica provodit će se 8. i 9. siječnja u vremenu od 9 do 12 sati u prostorijama Gradske vijećnice.
Cijena izobrazbe i ispita kod Savjetodavne službe je 350 kn, a kod Pučkog otvorenog Učilišta Marinković 400 kn po polazniku, s time da će edukacija putem Savjetodavne službe biti uglavnom u radno vrijeme, dok će kod Pučkog otvorenog Učilišta Marinković edukacija biti prema interesu polaznika, što uključuje večernje sate i  vikend.
Izradu iskaznice u iznosu 30 kn i u jednom i u drugom slučaju polaznicima s područja Grubišnoga Polja financirat će Grad Grubišno Polje. Savjetodavna služba će izobrazbu provoditi od 19. do 21. siječnja u Ivanovom Selu, te u veljači za područje Grubišnog Polja i Velikih i Malih Zdenaca. Pučko otvoreno učilište Marinković formirat će grupe prema interesu upisanih polaznika, a sama izborazba će biti krajem siječnja u Malim Zdencima.