Objavljeno: 01/06/2021

Alkarilo tridesetak motociklista s područja nekoliko županija

Održana 3. Motoalka Udruge mladih Grubiša i MK Bjelovar u Grubišnom Polju

/slika/vijesti/2021/2021_06/2021_06_664_x_495/210601_motoalka_1.jpg

Udruga mladih Grubiša je u subotu u suradnji s Moto klubom Bjelovar bila domaćin 3. Moto alke, održane u Ulici Bartola Kašića u Grubišnom Polju. Nakon što lani alka izostala zbog pandemije, ove godine je bolja epidemiološka situacija i popuštanje mjera s dopuštanjem okupljanja više osoba na javnom prostoru dozvolila održavanje manifestacije.
U skidanju alke kopljem s motocikla okušalo se tridesetak sudionika, većina u kategoriji dvosjeda, dio njih i u jednosjedima, među kojima je bilo i Grubišnopoljaca. I poprilično lijepo vrijeme je pridonijelo da se alka održi i privuče gledatelje, brojem kojih je zadovoljan predsjednik Udruge mladih Grubiša Matej Lukenda. Odličnu organizacijsku i logističku podršku Udruzi mladih Grubiša dao je i Moto klub Bjelovar. Predsjednik kluba Alen Krce kazao je da motociklisti kroz sve svoje aktivnosti žele pokazati da nisu divljaci, već osobe koje vole vožnju na dvama kotačima poštujući prometne propise, a ujedno su jedna od najugroženijih skupina sudionika prometa. Grubišnopoljsku je alku okarakterizirao vrlo lijepim događajem koji je na početku jedne tradicije.
Među motociklistima koji su pristigli s područja nekoliko županija najbolji u kategoriji jednosjeda bio je Mario Šulc iz Motokluba Bjelovar, a njegove klupske kolege Damir i Saša Turniški pobijedili su u kategoriji dvosjeda. Uspješni su bili i grubišnopoljski natjecatelji, koji su također zauzeli neke od vrjednijih pozicija. Tako su Tihomir Takač i Franjo Lukenda u kategoriji dvosjeda bili drugi, a Zdenko Černi u kategoriji jednosjeda je osvojio treće mjesto. (mp)