Objavljeno: 01/06/2021

Otkos 10 - prvaci 1. Međužupanijske slavonske lige

U posljednjem kolu lige boćari su na domaćem terenu ugostili i pobijedili do pretposljednjega kola vodeću Malu Veliku

/slika/vijesti/2021/2021_06/2021_06_664_x_495/210601_otkos10_prvaci2.jpg

Boćari Otkosa 10 okitili su se titulom prvaka 1. Međužupanijske slavonske lige ! Naime, u 14. kolu lige grubišnopoljski su boćari na domaćem terenu u subotu ugostili do pretposljednjega kola vodeću momčad Malu Veliku i pobijedili je rezultatom 19:3. Time su u završnici prvenstva pokazali da su najbolja momčad i zasluženo osvojili vrh tablice.-I sami sebe smo iznenadili jer nismo očekivali da ćemo biti prvi. Ali, zalaganjem svih nas u klubu osvojili smo tu vrijednu titulu-kazao je predsjednik kluba Petar Matković. Taj im je uspjeh omogućio pravo nastupa u kvalifikacijama za popunu III HBL.-Imamo tri utakmice protiv različitih protivnika, također prvaka. Po jedna se utakmica igra na neutralnom terenu, a parovi se određuju izvlačenjem-kazao je Matković.
Rang više ujedno znači i šire područje, duža putovanja, a time i više novca. Matković kaže da će u tom smislu odraditi kvalifikacije, a uspiju li kvalifikacije i proći odluku o tomu hoće li doista ući u viši rang ili ne, donijet će poslije. Osim uspjeha cijeloga kluba, posebno su se istaknula i dvojica klupskih igrača Ivica Ahac i Mladen Gaurina koji su cijelu sezonu briljirali u disciplini štafetnog izbijanja, za što će dobiti posebna priznanja.
Podsjetimo, ovo je Otkosu 10 prva sezona u toj ligi, u koju su prešli iz 1. zagrebačke, gdje su također bili u vrhu tablice. Čestitamo odličnim boćarima ! (M. Palijan; foto: I. Ahac)