Objavljeno: 12/01/2021

Deni Černi na prvom mjestu svjetske ljestvice bacača kugle u kategoriji F 33

Prvo mjesto osigurao je sjajnim nastupom na Međunarodnom mitingu u Splitu prošle godine, gdje je kuglu bacio 11,4 metra

/slika/vijesti/2018/2018_08/2018_08_664_x_495/180822_deni_berlin.jpg

S početkom godine stigle su i sjajne vijesti vezane za Denija Černija, trenutno najuspješnijeg grubišnopoljskog, ali i jednog od najuspješnijih županijskih sportaša. Naime, s krajem prošle godine kreirane su i brojne sportske liste prema uspjesima u prošloj godini.
Tako je grubišnopoljski paraatletičar i predsjednik Atletskoga kluba osoba s invaliditetom Otos Grubišno Polje Deni Černi izbio na čelo svjetske ljestvice u bacanju kugle u kategoriji F 33. Prvo mjesto na svjetskoj ljestvici osigurao si je sjajnim nastupom na Međunarodnom mitingu u Splitu 25. srpnja prošle godine, gdje je kuglu bacio 11,4 metra. Ovo je prvi puta da je u svojoj karijeri osvojio vrh svjetske rang liste, što je samo dokaz njegovog mukotrpnog odricanja, rada i treniranja koje prolazi pod budnik okom i uz stručnu pomoć trenera Borisa Kljajića.
-Ta činjenica stvara lijep osjećaj. Pokazuje da dobro radimo i da se nismo dali omesti u godini koja je donijela brojne restrikcije. Upravo mi u tom smislu puno znači-kazao je D. Černi. Raduje i činjenica da je Deni Černi na trećem mjestu šestodijelne kvalifikacijske liste za odlazak naših sportaša na Paraolimpijadu u Tokijo ove godine.
Čestitamo Deniju Černiju na sjajnom rezultatu i zasluženoj tituli vodećeg na svjetskoj listi !  (Michael Palijan)