Virtualna radionica vezana uz Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća i zgrad

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organizira u subotu 9. listopada 2021. u 10 sati virtualnu radionicu vezano uz Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća i zgrada.
Na radionici će djelatnici Fonda objasniti uvjete prijave na javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća i pomoći im oko eventualnih upita vezanih uz njihove prijave.

Prijava na radionicu je obavezna putem linka
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_9DLtqnGeSJyS4RhUBdR7nQ

 

Dječji tjedan 2021.

 

4. Ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivarnja krvi

U ponedjeljak 4. listopada 2021. godine Gradsko društvo Crvenog križa Grubišno Polje u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba organizira četvrtu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Grubišnom Polje. Poziva sve darivatelje krvi s područja Grubišnoga Polja i susjednoga Velikoga Grđevca da se odazovu akciji koja će biti provedena u Vatrogasnom domu Grubišno Polje, u Ulici braće Radića br. 4,  u ponedjeljak 4. listopada od  devet do 12,30 sati, odnosno od 13 do 16 sati.

Akcija će se provoditi uz pridržavanje svih epidemioloških mjera HZJZ.

Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu objavio je da su premale zalihe krvi svih krvnih grupa, a izrazito su niske zalihe rezervi za krvne grupe A+, AB+,B-, 0+ i 0- te iz Crvenoga križa  posebno mole darivatelje koji imaju ove krvne grupe da se odazovu na akciju.

Iz Crvenoga križa napominju da darivanje krvi podrazumijeva liječnički pregled putem kojeg se odlučuje može li osoba darovati krv bez škodljivosti za svoje zdravstveno stanje te bez opasnosti za potencijalne primatelje krvi.
S obzirom na trenutnu situaciju krv mogu darovati:
-osobe koje su preboljele Covid-19 infekciju ako je prošlo više od 28 dana od prestanka simptoma
-osobe kojima je potvrđena infekcija SARS-CoV-2 ali nisu razvile simptome bolesti mogu darovati krv ako je prošlo najmanje 28 dana od dana testiranja
-osobe koje su bile u samoizolaciji  mogu darivati krv ako je prošlo više od 14 dana od zadnjeg kontakta sa zaraženim osobama pod uvjetom da nisu razvili nikakve simptome
-osobe koje su putovale izvan RH mogu darovati krv 14 dana nakon povratka ili ako imaju PCR SARS-CoV-2 RNA negativan test napravljen po povratku
-osobe koje su cijepljene protiv COVID -19 cjepivima baziranim na mRNA tehnologiji (Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson, Sputnik V) mogu darivati krv 48 sati nakon cijepljenja ili u slučaju nuspojava na cjepivo sedam dana nakon prestanka simptoma
-osobe koje su cijepljene protiv COVID -19 kineskim cjepivima (Sinopharm i Sinovac) mogu darivati krv 14 dana  nakon cijepljenja.

Gradsko društvo Hrvatskog Crvenog križa Grubišnoga Polja unaprijed zahvaljuje svim darivateljima krvi koji se odazovu na akciju!

 

Promocija knjige Otkos 10

 

Gradski stožer CZ-a:  Važno je preventivno djelovati i poduzimati sve potrebne mjere

Stožer civilne zaštite grada Grubišnoga Polja, s obzirom na epidemiološku situaciju vezanu za koronavirus na nacionalnoj razini, apelira na sve građane da se pridržavaju aktualnih Odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite te preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Prema korona-karti Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, Republika Hrvatska i dalje je u crvenom, što znači 14-dnevnu stopu od 75-200, s udjelom pozitivnih većim od 4 posto, te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500.
Iako je epidemiološka situacija na području Grubišnoga Polja za sada zadovoljavajuća, važno je preventivno djelovati i poduzimati sve potrebne mjere kako bi se takva situacija i održala. Ponajprije to ovisi o svakome od nas jer pojedinačne pogrešne odluke mogu rezultirati znatnim posljedicama u smislu narušavanja postojeće situacije i dovesti do eksponencijalnog rasta broja oboljelih, što nikome nije u interesu.
Zahvaljujemo vam na dosadašnjem odgovornom i pohvalnom ponašanju i potrudimo se da nastavimo u tom smjeru.

Stožer civilne zaštite grada Grubišnoga Polja

 

Ime Marijino - Marinje 2021.

Petak 10. rujna
17 sati - pobožnost Sv. Josipu (župna crkva)
18 sati - sv. Misa - predvodi vlč. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa na Dubovcu u Karlovcu. Nakon mise duhovni koncert „Mariji u susret“ gostiju iz Karlovca i domaćih zborova (šator u cintoru)

Subota 11. rujna
18 sati - sv. Misa - predvodi vlč. Vilim Petrović, upravitelj župe sv. Marije Magdalene u naselju Mandaljena u Župi dubrovačkoj. Misno pjevanje predvodi zbor župe sv. Marije Magdalene (šator u cintoru)
19 sati - procesija ulicama grada s kipom Djevice Marije

Nedjelja 12. rujna - Svetkovina Imena Marijina
8.30 sati - sv. Misa (župna crkva)
11 sati -  sv. Misa - predvodi biskup bjelovarsko-križevački msgr. Vjekoslav Huzjak (šator u cintoru)
16 sati - otvorena pozornica: nastupi domaćih KUD-ova i udruga (šator u cintoru)
17 sati - koncert Stjepana Jeršeka Štefa i tamburaškoga sastava Džentelmeni (šator u cintoru). U okviru koncerta građani će moći dočekati i pozdraviti našeg brončanog paraolimpijca Denija Černija i njegova trenera Borisa Kljaića. 

 

 

2. Sportske igre

 

Međunarodni dan mladih HCK-a

U sklopu zajedničkih akcija Hrvatskoga Crvenog križa ove godine se u Grubišnom Polju Međunarodni dan mladih obilježava 12. kolovoza.
Tom prigodom Gradsko društvo Crvenoga križa Grubišno Polje organizira sportsko-rekreativne aktivnosti za mlade na Sportskom ribnjaku Bara u četvrtak 12. kolovoza 2021. godine u vremenu od 18 do 21 sat.
Pozivamo sve mlade od 15 do 30 godina da se okupe i formiraju ekipe za natjecanja od po dva igrača za odbojku na pijesku i mlade od 11 do 15 godina od po pet igrača za igru graničara.
Sve sudionike očekuju nagrade i obrok poslije natjecanja.
Obilježavanje Međunarodnog dana mladih odvija se pod pokroviteljstvom Grada Grubišnoga Polja.

HCK Gradsko društvo CK Grubišno Polje