Počasni naziv Grada prijatelja djece Grubišno Polje je dobilo dobio 14. studenoga 2012. godine, što je potvrđeno Odlukom Središnjeg koordinacijskog odbora akcij

Grad Grubišno Polje je temeljem Odluke Gradskog vijeća 7. lipnja 2010. pristupio je akciji "Gradovi i općine – prijatelji djece", a počasni naziv GRAD GRUBIŠNO POLJE – PRIJATELJ DJECE dobio je 14. studenoga 2012. godine, što je potvrđeno Odlukom Središnjeg koordinacijskog odbora akcije, a na prijedlog članova Prosudbene komisije.

Za dobivanje ovog prestižnog naziva bilo je potrebno aktivno sudjelovanje i uključivanje svih institucija koje djeluju u Grubišnom Polju i provode bilo kakav oblik aktivnosti u koje su uključena djeca. Osim aktivnosti tijekom trajanja projekta Agencija Ipsos je anketirala građane, te je djecu anketirao Institut za društvena istraživanja. Isto tako Prosudbena komisije, imenovane ispred Središnjeg koordinacijskog odbora akcije, izlaskom na teren i obilaskom svih institucija koje djeluju u Grubišnom Polju dala je pozitivno mišljenje i ocijenila da Grubišno Polje ispunjava sve uvjete za dobivanje ovog počasnog naziva.

29. listopada 2012. godine održani su izbori za prvi saziv Dječjeg gradskog vijeća na kojima je izabrano 16 malih vijećnika (učenici 5.-7. razreda), a za predsjedavajuću Dječjeg Gradskog vijeća imenovana je Senka Toth, učiteljica razredne nastave. Provedeni su i izbori za dječjeg gradonačelnika i zamjenika pri čemu su izabrani Domagoj Martinović za dječjeg gradonačelnika i Soraya Matković za zamjenicu, o čijem je imenovanju Gradonačelnik Grada Grubišnoga Polja odluku donio 31. listopada 2012.

 


30. listopada 2014. godine održani su drugi izbori za novi saziv  Dječjeg gradskog vijeća. Putem glasačkih listića birana su po dva razredna predstavnika u Dječje gradsko vijeće, koje broji 14 članova, s obzirom na to da je ukupno sedam razrednih odjeljenja iz kojih se biraju predstavnici, odnosno sva razredna odjeljenja 5., 6. i 7. razreda. Na kandidacijskim listama se nalazilo ukupno 29 kandidata. Dva tjedna kasnije, pak, izabran je i drugi mali gradonačelnik Adam Delić, a njegov je zamjenik Ivan Barto.4. listopada 2016. godine održani su izbori za treći saziv Dječjeg gradskog vijeća. Na izbornim listama našlo se 26 kandidata, među kojima je birano 14 članova novog vijeća. Prema rezultatima izbora u treći saziv Dječjeg gradskog vijeća ušli su iz 5.a razreda Mia Dimač i Ela Vanjek, 5.b Josip Totgergeli i Lorena Gloc. Iz 6.a Renata Malbaša i Deny Čvek, 6.b  Mariana Šulentić i Dorijan Luketić, 6.c Luka Rudić i Dorotea Takač. 7.a Lana Vanjek i Matija Ulbrih, te 7.b razreda Patrik Krčma i Barbara Brezina.
24. listopada 2016. godine u gradskoj vijećnici održana je konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća, u okviru koje je biran i dječji gradonačelnik. Među četvero kandidata prvom malom gradonačelnicom izabrana je Mariana Šulentić, a njezinom zamjenicom Mia Dimač.

Projekt obvezuje Grad da i u budućnosti prati i podupire aktivnosti djece, utječe na njihovu kreativnost i aktivno sudjelovanje…..

Odluka o proglašenju izbornih rezultata za Dječje gradsko vijeće

Plan aktivnosti u sklopu projekta "Grad - prijatelj djece" za 2015. godinu

Plan aktivnosti u sklopu projekta "Grad - prijatelj djece" za 2016. godinu

Plan aktivnosti u sklopu projekta "Grad - prijatelj djece" za 2017. godinu

Plan aktivnosti u sklopu projekta "Grad - prijatelj djece" za 2018. godinu

Plan aktivnosti u sklopu projekta "Grad - prijatelj djece" za 2019. godinu

Plan aktivnosti u sklopu projekta "Grad - prijatelj djece" za 2020. godinu

Plan aktivnosti u sklopu projekta "Grad - prijatelj djece" za 2021. godinu

Plan aktivnosti u sklopu projekta "Grad - prijatelj djece" za 2022. godinu

Povezane vijesti:

Stiže nova oprema za uređenje dječjih igrališta na području grada

U OŠ I.N. Jemeršića bit će osnovana zadruga, učenici poželjeli fontanu u gradu

Dječje gradsko vijeće održalo svoju prvu radnu sjednicu

Mariana Šulentić nova je grubišnopoljska mala gradonačelnica, a Mia Dimač njezina zamjenica

Izabrani članovi trećega saziva Dječjeg gradskog vijeća

Adam Delić novi je mali gradonačelnik Grubišnoga Polja

Grubišnopoljski osnovci izabrali novo Malo gradsko vijeće


  Povratak na: Projekti i investicije