Katja Herclik nova je mala gradonačelnica, a Lucija Novalić njezina zamjenica

Odlučili su tako provedenim tajnim izborima članovi Dječjeg gradskog vijeća na jučerašnjoj sjednici birajući između četvero kandidata

Katja Herclik nova je mala gradonačelnica, a Lucija Novalić njezina zamjenica

Katja Herclik nova je mala gradonačelnica Grubišnoga Polja, a Lucija Novalić njezina zamjenica. Odlučili su tako provedenim tajnim izborima članovi Dječjeg gradskog vijeća na današnjoj sjednici. Naime, nakon što su krajem listopada provedeni izbori za članove novog, četvrtog saziva Dječjeg gradskog vijeća, preostalo je još da 18 malih vijećnika između članova vijeća koji su se za te dužnosti kandidirali izaberu malog gradonačelnika ili gradonačelnicu odnosno zamjenika ili zamjenicu. Kandidirali su se Antonio Ditrih, Katja Herclik, Luna-Sara Nebženski i Lucija Novalić. Nakon provedenog tajnog glasanja 14 glasova je dobila Katja Herclik, 11 Lucija Novalić, Antonio Ditrih pet, a Luna Sara Nebženski četiri glasa.
Poprilično uzbuđene, ali i sretne što su ih kolege izabrale, nove male dužnosnice su rekle kako će se truditi raditi na boljitku grada. A, upravo je to i zadatak Dječjeg gradskog vijeća i dviju malih dužnosnica da prijedloge, ideje i želje za poboljšanjem ne samo položaja djece u gradu, školi, naseljima već i svim ostalim što primjećuju prenose gradskoj vlasti.
Čestitke na izboru ponajprije članovima Dječjeg gradskog vijeća, a potom i dvjema dužnosnicama uputio je i gradonačelnik Zlatko Mađeruh navodeći kako su sugestije Dječjeg gradskog vijeća potaknule brojna ulaganja i projekte na području grada pa tako očekuje i dalje te želi da ga pozovu i na svoje sjednice.
Kao i do sada Dječjim gradskim vijećem će predsjedati učiteljica Sanela Glamočić, dok će vijeće raditi u Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića, ravnateljica koje Snježana Šeliš je također čestitala na izboru. Gradonačelnik Mađeruh je ravnateljici Šeliš uputio posebnu zahvalu na pomoći i potpori u dosadašnjem radu Dječjeg gradskog vijeća. (RGP)


  Povratak na: Novosti