Turizam

Grubišnopoljski prostor obilježavaju očuvane livade uz rijeku Ilovu i bilogorske šume bogate hrastom i bukvom.

            
Prelijepi bilogorski kraj, bogat je očuvanom prirodom, raznolikošću biljnog i životinjskog svijeta i mnogim rijetkim i zaštićenim životinjama poput orla štekavca, bijele i crne rode, dabrom, vidrom… i biljkama poput kockavice, običnoga kaćuna, sibirske perunike, kokoške i drugih.

Tijekom godine posjetitelji mogu uživati u raznim kulturnim sadržajima, nositelji kojih su Turistička zajednica grada, Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman. U kulturnom radu sudjeluju i Dječji vrtić ''Tratinčica'', Osnovna škola ''Ivana Nepomuka Jemeršića'', Srednja škola ''Bartola Kašica'' i „Radio Grubišno Polje“. Tijekom cijele godine odvijaju se brojne manifestacije poput festivala 'Prvi pljesak', Maškare i maskenbal, Dječja olimpijada starih sportova, Međunarodni dan sporta, Sportske igre Grada Grubišnoga Polja, Kukuruzijada, Marinje, Dan Grada, Gospodarski sajam - sajam sira, Smotra recitala i recitatora i Doček Nove godine, a sve uljepšano nastupima folklora našeg kraja i gostoljubivošću Grubišnopoljaca.

            
Izletište Bara, rijeka Ilova, pet sportskih ribnjaka  i bogate šume pune niske i visoke divljači pozivaju izletnike, ljubitelje prirode, ribolovce i lovce u rekreativnu šetnju, ribolov na šarana, soma, babušku, amura i lov na jelenju divljač, divlje svinje pernatu divljač, zečeve…

U blizini Grubišnog Polja nalazi se Lovrakov centar, kulturno memorijalni kutak gdje uživo možete vidjeti scenografije dva najpoznatija romana toga dječjega pisca: Družba Pere Kvržice i Vlak u snijegu.

Grad Grubišno Polje je u 2019. godini izradio Strategiju razvoja turizma na području Grada Grubišnoga Polja za razdoblje od 2018. do 2025. godine, kao dokumenta na kojemu će se temeljiti budući razvoj turizma. 
Strategija razvoja turizma na području Grada Grubišnoga Polja za razdoblje od 2018. do 2025. godine

Više o lovnoj i ribolovnoj ponudi, te privatnom smještaju na području Grubišnoga Polja pogledajte OVDJE

Turistička zajednica grada nalazi se u Ulici Ivana Nepomuka Jemeršića 1
Telefon: 043 448 070
Predsjednik TZ-a je Zlatko Mađeruh.