Signal Radija Grubišnoga Polja prvi se puta u eteru oglasio 10. listopada 1991. godine na frekvenciji 103,9 Mhz pod nazivom Hrvatski radio Grubišno Polje, a od sredine devedesetih emitira na frekvenciji 95,1 Mhz

Upravo je potreba za pravodobnim i točnim informiranjem te ratne godine bila glavnim razlogom osnivanja radija, koji je prve četiri godine djelovao u sastavu tadašnje Općine i Centra za kulturu i informiranje. Samostalno pod današnjim nazivom djeluje od 1995.godine.

U nekoliko je navrata mijenjan broj zaposlenih, radno vrijeme i programska koncepcija, a od 2007. godine četiri djelatnika proizvode i emitiraju dnevni program. 5. studenoga te godine krenula je programska shema s cjelodnevnim emitiranjem od 7 do 19 sati. U njemu su zastupljeni informativni, vjerski, kulturni, obrazovni, manjinski, sportski i zabavni sadržaji.

S postavljenim novim antenskim sustavom poboljšana je kvaliteta signala i čujnosti Radija u krugu 50 kilometara. RGP danas emitira na frekvenciji 95,1 Mhz.
Od 8. veljače 2013. godine uz pomoć Grada Grubišnoga Polja Radio je smješten u novom prostoru u prizemlju poslovno-kulturne zgrade "Otkos 10".
U lipnju 2016. godine instalacijom tonskoga pulta, procesora zvuka i mikrofona dovršen je višegodišnji proces digitalizacije Radija, koji je omogućio Grad Grubišno Polje.

Direktor radija je Dražen Čvek, urednica programa Vesna Žagar Janošić, novinar, voditelj i administrator Internet stranice Grada Michael Palijan, a tehničari i voditelji Ivana Škec Horak i Ivan Meheš.

Od kraja srpnja 2017. godine Radio je i na Facebooku, a možete ga slušati i putem web streaminga na izravni link na računalima ili mobitelima: RADIO GRUBIŠNO POLJE  ili putem aplikacija na računalima: Winamp/iTunesWindows MPReal PlayerQuick TimeWebPlayer ili portalu Radiostanica:
  


Radio Grubišno Polje nalazi se na Trgu bana Josipa Jelačića 7 u Grubišnom Polju.
Telefoni: 043/485 039 i 043/485 127
e-mail:
rgp951@gmail.com


Prethodni
  LAG
  Povratak na: Gradske tvrtke i ustanove