Gospodarski sajam

Kako bi prezentirao svoje gospodarstvo Grad Grubišno Polje je 2003. godine po prvi puta u školskoj sportskoj dvorani organizirao Gospodarski sajam.

Kako bi prezentirao svoje gospodarstvo Grad Grubišno Polje je 2003. godine po prvi puta u školskoj sportskoj dvorani organizirao Gospodarski sajam, koji je tada imao gospodarsko-obrtničko obilježje. Iako je prva godina sajmovanja bila odlična, slijedeće su pokazale tendenciju pada zanimanja posjetitelja. Stoga je Grad uz pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarskoga sajma, događaj specijalizirao i obukao mu ruho Sajma sira. Ideja se pokazala punim pogotkom.
Na prvom sajmu sira, održanom 2006. godine, nastupilo je oko 70 izlagača od kojih su dvadeset i pet bili vezani za mlijeko i mliječne proizvode. Na otvaranju sajma istaknuto je kako je upravo Grubišno Polje, kao područje na kojemu posluje jedna od najvećih hrvatskih mljekara Zdenka, idealno mjesto održavanja takvoga sajma, te kako sajam ima sve izglede postati nacionalnom smotrom sira.
 

Šampioni dosadašnjih sajmova:

2006. godine - Prgica Ivke Stručić iz Križevaca.
2007. godine - Svježi krem sir Belja d.d.,
2008. godine - Dimljeni kozji sir OPG Darije Geto iz Luga; Dimljena prgica OPG Juranić iz Velikoga Trojstva; Svježi sir OPG Mutavđija iz Grede, Pet sireva Agrolagune Poreč
2009. godine - Meki kozji sir s crnim kimom i Meki kozji sir sa zatarom OPG Bilogorka iz Velikoga Grđevca; Kozji sir Tip Caciotta PZ-a „Slavonski biser“ iz Čačinaca; „Crni bodul“ OPG Vesne i Mirjenka Mrakovčića iz Krka.
2010. godine - Dimljeni kvargl s češnjakom OPG-a Juranić iz Višnjevca; Slatko vrhnje OPG-a Jareš iz Donjih Sređana; Trapist "Marija zvijezda" Livač d.o.o. iz Zagreba.
2011. godine - Kozji sir s vlascem OPG Nade Bajević iz Grešnice.
2012. godine - Velebitski tvrdi sir od ovčjeg mlijeka Tomaić commerce iz Otočca, Kozji sir s rumom OPG-a Đurković iz Marjančaca.
2013. godine - Ljuta prgica OPG-a Ankice Mađerić iz Koprivnice
2014. godine - ABC svježi krem sir s baranjskim kulenom belomanastirskog Belja d.d.
2015. godine - ABC svježi krem sir s hrenom belomanastirskog Belja d.d.
2016. godine - Velebitski sir Sirarne Runolist  Tomaić commercea iz Otočca
2017. godine - Polutvrdi punomasni kozji sir u merlotu OPG-a Đurković iz Marjančaca
2018. godine - Runolist polutvrdi kravlji sir Tomaić commercea iz Otočca
2019. godine - Specijal - punomasni topljeni sir s više mliječne masti Zdenke mliječnih proizvoda


  Povratak na: Gospodarstvo