Objavljeno: 13/04/2015

Do zdravog života bez cigareta, alkohola i masne hrane

Patronažna služba Doma zdravlja povodom Svjetskoga dana zdravlja na gradskoj tržnici mjerila krvni tlak i koncentraciju šećera u krvi

/slika/vijesti/2015/2015_04/2015_04_664_x_495/150413_tlak_secer.jpg

Kako bi održavali dobro zdravlje važno je kloniti se pušenja, alkohola i pretjerivanja u jelu i piću. Potvrdio nam je to danas na gradskoj tržnici Milan Matić, kao jedan među 85 građana koji su se odazvali akciji mjerenja tlaka i razine šećera u krvi u organizaciji Patronažne službe Doma zdravlja povodom Svjetskoga dana zdravlja. Naime, svoje savjete Matić je dao nakon vlastite neugodne životne epizode kada je pretrpio srčani udar.
Patronažna sestra Danica Bjelić kaže da među današnjih 85 pacijenata nije bilo prevelikih iznenađenja po pitanju vrijednosti krvnoga tlaka i šećera u krvi.-Bilo je desetak osoba s previsokim vrijednostima tlaka i riječ je uglavnom o ljudima koji su u grad došli, a da nisu uzeli svoju redovitu terapiju. Ipak valja redovito uzimati tablete koje djeluju i imaju svoju svrhu. U četiri osobe su vrijednosti šećera u krvi bile jače povišene-kazala je D. Bjelić. Riječ je o osobama koje također dugo nisu posjetile svojeg liječnika, pa im je svima preporučeno da se što skorije jave svojim liječnicima kako bi se provele dodatne provjere i uskladila terapija.(RGP)