Objavljeno: 04/02/2015

Grad izrađuje Strategiju gospodarskoga razvoja do 2020. godine

Jučer su razgovori oko izrade Strategije vođeni s ekonomskim analitičarom Damirom Novotnyjem, konzultatnom zagrebačke T&MC Grupe

/slika/vijesti/2015/2015_02/2015_01_664_x_495/150204_novotny_strategija.jpg

Mjera 7 ruralnoga razvoja, namijenjena temeljnim uslugama i obnovi sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. - 2020., uskoro će biti dostupna Hrvatskoj. Jedna od njezinih podmjera omogućava i sufinanciranje izrade strateških planova razvoja lokalnih samouprava, što Grad Grubišno Polje namjerava iskoristiti.
U svezi s tim grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh, njegov zamjenik Dalibor Jurina i suradnici susreli su se s ekonomskim analitičarom Damirom Novotnijem, konzultantom zagrebačke T&MC Grupe. Naime, Grad planira izraditi Strateški plan gospodarskoga razvoja za razdoblje do 2020. godine, a jedna od opcija je upravo putem te zagrebačke Grupe.Postignu li dogovor, T&MC bi u roku mjesec dana izradio nacrt strategije nakon čega bi uslijedila javna rasprava pa njezino usvajanje na Gradskom vijeću.
Osim strategije, koja bi upućivala u kojim bi se smjerovima trebao kretati ekonomski razvoj grada i pratećih društvenih djelatnosti, s fokusom na stvaranju novih radnih mjesta, bila bi izrađena analiza postojećeg stanja na području grada. Dokumenti bi obuhvatili i organizaciju Grada za implementaciju strategije, te katalog razvojnih projekata. U njemu bi se našao određen broj kapitalnih i manjih projekata, a sve s ciljem, kako se moglo čuti, da do 2020. godine u Grubišnom Polju bude 500 zaposlenih više negoli danas.
D. Novotny je između ostaloga kazao da bi Grad na primjeru mnogih u zapadnim zemljama poput Austrije ili Njemačke, trebao biti opskrbljivač energijom, te poduzetnik koji bi svojim primjerom impuls dao i privatnom sektoru.(RGP)