Objavljeno: 11/09/2020

Grad objavio javni poziv za zapošljavanje, odnosno ostvarivanje usluga u okviru projektu Zaželi

Posao na godinu dana bit će osiguran za 20 žena, a Grad očekuje da se prijave i korisnici kojih prema projektu može biti 120

/slika/vijesti/2020/2020_04/2020_04_664_x_495/200424_pomoc_u_kuci.jpg

Grad Grubišno Polje raspisao je javni natječaj za zapošljavanje žena u okviru projekta 'Zaželi-program zapošljavanja žena'. Naime, kako bi bio održan kontinuitet skrbi o starijima i nemoćnima na području grada putem prethodnoga projekta Zaželi, koji je provodio u partnerstvu s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, Grad je Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike samostalno kandidirao nastavak programa, a Ministarstvo ga nedavno odobrilo. Za projekt vrijedan oko 1,8 milijuna kuna gradonačelnik Zlatko Mađeruh je s Ministarstvom ugovor potpisao 4. rujna, a projekt će biti financiran novcem Europskog socijalnog fonda.
Javnim natječajem Grad traži 20 zaposlenica koje će u narednih 12 mjeseci brinuti o 120 korisnika programa. U okviru programa Zaželi zaposlenice će korisnicima pružati pomoć u kupovini i dostavi namirnica, pripremi obroka i održavanju čistoće kućanstva, oblačenju i svlačenju, higijeni, dostavi lijekova, plaćanja računa i pružanje pomoći u socijalnoj integraciji i za to primati plaću od 4060 kuna bruto. Kada su u pitanju zaposlenice ciljana su  skupina punoljetne hrvatske državljanke s najvišom srednjom stručnom spremom koje su u evidenciji HZZ-a, pri čemu imaju prednost žene starije od 50 godina i žene s invaliditetom. Odabrane kandidatkinje moraju pohađati i završiti program osposobljavanja.
Kada su u pitanju korisnici riječ je o osobama starijima od 65 godina, koje već ne uživaju takav oblik skrbi, odnosno mlađe od 65 godina, ali teško pokretne ili nepokretne, osobe s invaliditetom i samci. Grad je uputio javni poziv i korisnicima. (tekst: Michael Palijan; Foto: Dijana Šeliš)

Javni poziv za prijam u radni odnos VIŠE

Javni poziv za prijavu korisnika