Objavljeno: 07/02/2020

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh primio goste iz češkog Rimova

Gosti će sutra u Velikim Zdencima izvesti svoj tradicionalni karnevalski program

/slika/vijesti/2020/2020_02/2020_02_664_x_495/200207_rimov_1.jpg

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh danas je u svom uredu primio četrdesetak gostiju iz češkoga mjesta Rimova, koji već 15 godina u vrijeme karnevala posjećuju Velike i Male Zdence, gdje prikazuju svoju tradicionalnu maškaranu tradiciju. Gradonačelnik je u kratkom govoru gostima poželio dobrodošlicu i upoznao ih s Gradom Grubišnim Poljem te je tom prilikom uputio zahvale i gostima i njihovim domaćinima.
Uime gostiju obratio se Pavel Zika, voditelj vesele maškarane skupine iz Češke Republike, pojasnivši da će danas nakon odmora od dugoga puta u Grubišnom Polju predahnuti, a u Daruvaru popodne pokazati svoju maškaranu tradiciju. Sutra, pak, u ranim poslijepodnevnim satima krenut će u maškarani pohod Velikim i Malim Zdencima sa svojom prepoznatljivom dvanaestorkom, koji predstavljaju 12 apostola ili 12 mjeseci u godini.
Z. Pavel je zahvalio domaćinima koji ih već 15 godina ugošćuju u Hrvatskoj i Grubišnom Polju i tom je prilikom rekao kako se ovdje osjećaju još bolje negoli kod kuće, budući da su svi vrlo ljubazni i dobronamjerni. (RGP)