Objavljeno: 25/04/2015

Grubišno Polje nekada i sada

Nova galerija sa starim fotografijama Grubišnoga Polja, kojima su dodane istovjetne snimljene danas s istoga mjesta

/slika/vijesti/2015/2015_04/2015_04_664_x_495/150425_staro_gp.jpg

Dragi sugrađani, dragi posjetitelji službene stranice Grada Grubišnoga Polja !

Mnoge od vas – posebice, vjerujemo, žitelje našega grada - zanima kako je Grubišno Polje nekada izgledalo. U arhivi Grada, naime, dvadesetak je fotografija koje datiraju iz vremena od početka do kraja osamdesetih godina prošloga stoljeća. Dio fotografija ustupio je Državni arhiv u Bjelovaru, dio je preuzet iz 'Fotomonografije Grubišnoga Polja', objavljene u nakladi Matice hrvatske Grubišnoga Polja, urednice Barbare Delić.
Od danas su te fotografije dostupne na ovim stranicama u galeriji nazvanoj 'Grubišno Polje nekada i sada'. No, kako bi bilo zanimljivije, svakoj fotografiji iz prošlosti pridodana je istovjetna iz sadašnjosti, snimljena s istog mjesta ! 
No, budući da je namjera da se galerija sve više širi, svi ste pozvani nadograđivati ju. Naime, imate li stare fotografije koje prikazuju naš grad, njegove ulice, zgrade .... kako su nekada izgledali, pošaljite ih e-mailom na grubisno.polje.nekada.i.sada@gmail.com, ili klasičnom poštom na adresu: Grad Grubišno Polje, Trg bana Josipa Jelačića 1, 43290 Grubišno Polje s naznakom: 'Za galeriju Grubišno Polje nekada i sada'. Bit će snimljene njihove nove verzije i dodane u galeriju, a vaši vam originali vraćeni.
Tako će s vremenom fotogalerija biti nadopunjivana novim fotografijama i podacima.

U nadi da ćete uživati u reminiscenciji, unaprijed vam hvala !

Urednik.