Objavljeno: 24/01/2021

Grubišnopoljski branitelji i ovoga tjedna pomagali u potresom razrušenoj Banovini

Prijevoz branitelja u Sisačko-moslavačku županiju osigurao je Grad Grubišno Polje

/slika/vijesti/2021/2021_01/2021_01_664_x_495/210124_branitelji_glina.jpg

Pedesetak grubišnopoljskih branitelja je ovoga tjedna ponovno boravilo na području Banovine pomažući u uklanjanju posljedica razornoga potresa i saniranju šteta. Raspoređeni u pet grupa radili su na više lokacija. Jedna je grupa bila u središtu Gline i pomagala u sanaciji krovišta zgrade Porezne uprave i Državne geodetske uprave, dok su preostale četiri bile na nekoliko lokacija u drugim glinskim naseljima.
Branitelji su na području Banovine imali i pomoć dizalica i posao koji su ondje obavljali poštujući sve mjere sigurnosti protekao je u najboljem redu. I jučer su tako grubišnopoljski branitelji okupjeni u grubišnopoljskim udrugama proisteklima iz Domovinskoga rata pokazali veliko zajedništvo i volju pomoći ljudima u potrebi, kao što su bili spremni staviti se u službu zaštite Lijepe naše u Domovinskom ratu.
Prijevoz branitelja na područje Sisačko-moslavačke županije, među kojima je bio i zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić, osigurao je Grad Grubišno Polje. Kako su potvrdili čelnici udruga plan je u narednom razdoblju ponovno, ne samo jednom već i više puta otići na područje Banovine pomagati, jer činjenica je da će s obzirom na nastalu štetu posla biti još puno.
Podsjetimo, uz veliku pomoć koju su odmah nakon potresa prikupili građani Grubišnoga Polja putem Crvenoga križa, Grad Grubišno Polje je za pomoć stradalom području donirao 30 000 kuna te pet tona krumpira Caritasu Sisačke biskupije. (Tekst: Michael Palijan; foto: Zlatko Pavičić)