Objavljeno: 12/02/2019

I u našem gradu Obilježen broj 112

Od lani je vatrogasna služba, a time i cjelokupna sigurnost na području grada, dodatno pojačana formiranjem Javne vatrogasne postrojbe

/slika/vijesti/2019/2019_02/2019_02_664_x_495/190212_112.jpg

Jučer je obilježen Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, koji sve hitne službe integrira u jedinstveni sustav pružanja pomoći građanima Europske unije. Jedinstveni europski broj za hitne službe 112 dostupan je svim građanima Hrvatske i turistima u slučaju prirodnih ili tehničko-tehnoloških nesreća te prijetnji koje ugrožavaju život i zdravlje ljudi, imovinu ili okoliš.
Jučerašnji je dan obilježen i u Grubišnom Polju. Tom je prilikom zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić rekao:-Želimo da građani budu upoznati kako je taj broj svima dostupan 24 sata dnevno sa svih javnih govornica, mobilnih ili fiksnih telefonskih uređaja u Hrvatskoj, a sustav omogućava i lociranje pozivatelja. Pozivom na 112 mogu se dobiti sve žurne službe od policije, hitne medicinske pomoći, vatrogasaca, Gorske službe spašavanja ili, pak, pomoći pri nesreći, traganju i spašavanju na moru-rekao je Z. Pavičić.
Od lani je vatrogasna služba, a time i cjelokupna sigurnost na području grada, dodatno pojačana formiranjem Javne vatrogasne postrojbe.-Gradu Grubišnom Polju na čelu s gradonačelnikom je cilj sigurnost svih građana pa je stoga osnovan JVP koji zapošljava 13 ljudi, koji sada u roku jedne minute izlaze na intervencije, za razliku od prije kada je to vrijeme bilo daleko duže kada je ta služba počivala na DVD-u, odnosno kolegama iz JVP-a Daruvara-zaključio je Z. Pavičić.(RGP)