Objavljeno: 06/05/2015

Iva Vekić, nova je predsjednica Češke besede Velikih i Malih Zdenaca

Josipa Dobrijević, sada već bivša predsjednica, kaže da je od vođenja besede odustala zbog zdravstvenih razloga

/slika/vijesti/2015/2015_05/2015_05_664_x_495/150506_iva_vekic.jpg

Nakon što su češke besede Treglave i Grubišnoga Polja nedavno dobile nove predsjednike i češka beseda Velikih i Malih Zdenaca ima novu čelnicu. Naime, u Češkoj besedi Treglave je Alenku Havelka na mjestu predsjednice naslijedio Zvonko Harauzek, a čelo ČB Grubišnoga Polja je od Vesne Havelka preuzeo Zdenko Nebženski, dok je Upravni odbor Češke besede Velikih i Malih Zdenaca na jučerašnjoj sjednici predsjednicom imenovao Ivu Vekić.
Podsjetimo, na izbornoj skupštini češke besede Velikih i Malih Zdenaca održana u prvoj polovici travnja, nije izabran novi čelni, pa je dužnost besede bila u roku 30 dana ponoviti izbor koji je proveden jučer.
Josipa Dobrijević, sada već bivša predsjednica, kaže da je od vođenja Češke besede odustala zbog zdravstvenih razloga, pa će besedu voditi Iva Vekić. Dobrijevićeva navodi da pred njom ne bi trebao biti zahtjevan posao.-Očekujem da će nastaviti naš put, koji smo u prošlom mandatu dobro savladali, što je jučer i potvrdio Upravni odbor. Nema velikih promjena zbog financijskih sredstava, te očekujem da nastavi održavati kulturu, jezik, ples i sve ostalo što njeguje češka nacionalna manjina-navodi bivša predsjednica.
Josipa Dobrijević je imenovana tajnicom te češke besede, te će, kaže, biti desna ruka novoj predsjednici i svojim dosadašnjim iskustvom pomoći joj u hvatanju svih konaca.
Upravni odbor je Juraja Šantaka i Mirjanu Matković imenovao dopredsjednicima Ive Vekić.(RGP;foto: Facebook)